Loading...

Last Night in Soho (2021)

by Adrian Solomon, noiembrie 25, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Pshihologic, Horror
Regie: Edgar Wright
Distribuție: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Michael Ajao, Terence Stamp, Diana Rigg
Durată: 1 h. 56 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: O tânără studentă este capabilă de a ajunge în Londra anilor 60 prin intermediul viselor sale, întâlnește o cântăreață aspirantă superbă, care proaspăt ajunsă în capitală cu visuri mari de realizare, descoperă că viața starurilor nu este chiar ceea ce pare a fi. În același timp, viața personală a studentei începe să se destrame, pe măsură ce visele ei devin din ce în ce mai periculoase.

Rant: Cea mai recentă creație a regizorului Edgar Wright, îl găsește pe acesta explorând alte genuri de film. Dând la o parte mai tot ce l-a făcut să fie Edgar Wright, acesta ne servește un thriller psihologic cu accente horror ca la carte, totul pe decorul de neon al anilor 60.

Profitând de o distribuție de excepție, acesta țese o poveste intrigantă despre o studentă talentată dar „de la țară”, ce provine dintr-o familie cu cunoscute cazuri de boli mintale. Simțindu-se ca un pește pe uscat și copleșită de tot ce are Londra de oferit, tânăra Ellie găsește o chirie decentă, departe de privirile răutăcioase ale colegelor ei de an, și de tentațiile vieții de noapte. Acolo ea începe să experimenteze în somn, o transportare înapoi în trecut, în vremurile după care ea tânjește și anume anii 60, plini de petreceri și vise năruite. Și trebuie să zic, Londra anilor 60 este recreată extrem de bine, iar Anya Taylor-Joy, în rolul vedetei aspirante Sandie, pare desprinsă exact din acea perioadă. Ellie descoperă că poate să acceseze amintirile lui Sandie, iar de fiecare dată când merge la somn, ea mai descoperă o pagină din viața acestei starlete necunoscute, de la promisiunile de măreție, până la destinul crud și nemilos care a așteptat-o. Însă Ellie mai descoperă că pe măsură ce se adâncește în istoria lui Sandie, pe atât de mult realitatea ei începe să se schimbe, cu figuri fantomatice care o urmăresc constant, făcând-o atât pe ea cât și pe noi să ne întrebăm, oare și-a pierdut mințile precum mama ei, oare o fi totul în mintea ei sau poate toate acestea i se chiar întâmplă. Filmul ne rezervă și câteva surprize pe care să fiu sincer nu le-am mirosit de la început și am fost plăcut surprins de ele, în special de personajul lui Terence Stamp.

Decorurile și costumele sunt superbe iar coloana sonoră ne transportă și pe noi în acei ani. Cu toate astea, Last Night conține și câteva oportunități nefructificate de a adânci tema abuzului femeilor din acea perioadă, sau de a discuta mai în adânc despre bolile mintale ereditare, de care Ellie suferă. Până la urmă, este un efort mai mult decât decent din partea lui Wright, cu toate că acesta a sacrificat multe din lucrurile care îi deveniseră trademark, în special umorul său grozav, nelipsit până în acest punct al carierei sale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.