Loading...

Legion (2017-2019)

by Adrian Solomon, martie 3, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Psihologic, Super-eroi
Distribuție: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Bill Irwin, Jeremie Harris, Amber Midthunder, Katie Aselton, Jean Smart
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 27
Durată episod: 60 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.2

Despre: David Haller a fost un copil normal până la un moment când a început să dea semne că s-ar putea să sufere de o boală mintală. Trimis de la psiholog la psiholog și îndopat de medicamente, începutul serialului îl găsește pe David internat la un sanatoriu de nebuni. Acolo, printre diverșii pacienți, o întâlnește pe Syd, o tânără extrem de atrăgătoare dar care nu suportă să fie atinsă. Între cei doi se înfiripează o poveste de dragoste dar în curând ea dispare din sanatoriu iar David ajunge să fie interogat de niște agenți speciali. În timpul acestui interogatoriu, David începe încet încet să descifreze anumite aspecte ale minții sale pe care nici nu le bănuia.

RantSunt relativ familiar cu personajele Marvel dar recunosc că nu îl întâlnisem foarte des pe acest personaj, Legion. Îmi aminteam vag un episod parcă din serialul original X-Men, cel al copilăriei noastre, care ni-l prezenta ca rodul iubirii dintre Xavier și Moira. De asemenea acesta era și unul dintre cei mai puternici mutanți telepați existenți. Serialu se vrea plasat în universul mutanților X dar până acuma recunosc că nu am prea întâlnit fețe cunoscute și din ce am înțeles, seria se vrea stand-alone față de universul principal.

Seria ni-l prezintă în o cu totul altă lumină decât îl știam eu, principalul ei scop până acuma (sunt abia la episodul patru din cele opt plănuite pentru sezonul întâi – încă nu am auzit nimic despre un eventual sezon doi) fiind să ne inducă din eroare în eroare. Cât am văzut din serie mi-a plăcut, cu toate că are un pas încet, simandicos, prezentând cu atenție toate straturile acestei minți extrem de fracturate care este mintea lui David. Desele incursiuni ale celorlalte personaje în mintea lui ne arată pe lângă istoria sa destul de zbuciumată, și ororile ce pândesc în subconștientul acestuia.

Vă propun să dați o șansă acestui serial destul de interesant, care este spus din extrem de nesigura perspectivă a unui posibil bolnav mintal, dar care s-ar putea să fie cel mai puternic mutant în viață. Puteți și să îl priviți ca un studiu de caz al tulburărilor mintale. Ah și să nu uit, imaginea este fantastică, stilul vizual aducând a anii 70, perioadă extrem de potrivită experiențelor trippy.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.