Loading...
Little Miss Sunshine (2006)

Little Miss Sunshine (2006)

by Adrian Solomon, octombrie 27, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Distribuție: Greg Kinnear, Steve Carell, Toni Collette, Paul Dano, Abigail Breslin, Alan Arkin
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: Familia Hoover este formată din cei doi soți Richard și Sheryl (Greg Kinnear și Toni Collette), fratele depresiv, gay și suicidal al lui Sheryl, Frank (Steve Carell), Edwin, tatăl lui Richard, un bunic cu o gură deosebit de spurcată (Alan Arkin) și cei doi copii ai acestora, Dwayne, băiatul taciturn a lui Sheryl dintr-o altă căsătorie (Paul Dano) și în cele din urmă, prețioasa Olive care dorește să fie o regină a frumuseții în ciuda aspectului ei. Împreună aceștia se vor îmbarca într-una din cele mai colorate călătorii de-a lungul Americii în momentul în care aceștia decid să o ducă pe micuța Olive la un concurs de frumusețe interstatal.

Rant: Little Miss Sunshine este unul dintre, dacă nu CEL mai bun road-trip movie al tuturor timpurilor. Evitând mereu să o dea în comedie sau dramă totală, filmul face cronica călătoriei familiei Hoover, o familie destul de disfuncțională, și îi urmărește pe aceștia cum trec prin diverse situații, unele amuzante, altele triste, dar situații care mereu îi împinge pe aceștia la auto-descoperire. Pe lângă faptul că are în spate un scenariu inteligent cu dialoguri spumoase (Oscar pentru Michael Arndt), mai și beneficiază de o distribuție de milioane, în care absolut fiecare actor strălucește. De la Toni Collette care dă viață într-un mod incredibil eroinei necântate a familiei Hoover, la Alan Arkin care ajuns la această etate se potrivea de minune în roluri de bunic, în special unul cu o gură atât de spurcată (premiu Oscar pentru actor în rol secundar), Steve Carell care începea să se desprindă de rolurile de comedie și să demonstreze că poate interpreta o gamă mult mai variată de personaje, și micuța Abigail Breslin care face un adevărat rol cu adevărat breakout. Interacțiunea dintre membrii familiei este extrem de interesantă, cu toate că de departe parcă se distinge relația specială din nepoată și bunic, cruxul poveștii.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.