Loading...

Lockwood & Co (2023-)

by Adrian Solomon, februarie 10, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Supranatural, Mister
Distribuție: Ruby Stokes, Cameron Chapman, Ali Hadji-Heshmati
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~40 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.4

Despre: Într-o lume care trăiește permanent cu frica de fantome, care în mod inexplicabil și-au făcut apariția și au început să atace oameni cu mulți ani în urmă, tinerii sunt singurii capabili de a combate aceste apariții, grație abilității acestora de a le sesiza și, în cazuri rare precum al protagonistei noastre Lucy Carlyle, de a le auzi. Dezamăgită de lumea adulților, aceasta își croiește drumul spre Londra, unde ajunge să lucreze pentru misterioasa agenție Lockwood & Co, alături de alți doi neadaptați social ca și ea. Împreună aceștia vor trece prin multe aventuri periculoase, acaparând multă atenție sinistră atunci când cazurile lor încep să vizeze dezlegarea unor mistere vechi.

Rant: Lockwood & Co este una dintre cele mai recente producții ale Netflixului, o adaptare a unei serii populare de cărți destinate tinerilor adulți. Plasată într-o variantă fictivă a Londrei zilelor noastre, serialul urmărește aventurile agenției de ocultism și exorcizare a titularului Anthony Lockwood. Lumea a fost lovită de un cataclism cunoscut doar ca și Problema, o ocurență în urma căreia fantomele au început să bântuie și să atace oamenii, provocând panică masivă și foarte multe decese. Foarte curând, s-a descoperit că existau copii capabili să combată această amenințare, copii care posedau puteri speciale care se manifestau la pubertate, dar dispăreau pe măsură ce copii deveneau adulți. Lucy Carlyle a fost unul dintre acești copii talentați, capabilă să audă ecouri din trecutul fantomelor, lucru extrem de prețios pentru a putea determina natura și nivelul fantomei. Vândută de mama ei unei agenții de vânători și obligată să lucreze pentru aceștia, ea a crescut într-o expertă de temut, cu un potențial imens, doar că din cauza unui adult iresponsabil, în mod ironic responsabil de viața ei și a colegilor ei, în urma unui accident toată echipa cu excepția lui Lucy și-a pierdut viața. Deznădăjduită și abandonată de toți adulții din viața ei, ea fuge în Londra, unde speră să fie angajată de o agenție prestigioasă. Astfel ea ajunge să ia contact cu misterioasa agenție Lockwood & Co, condusă de tânărul vânător de spirite Anthony Lockwood, asistat de Ben, un băiat mereu cu nasul în cărți, ambii cu propriul trecut misterios. Cei trei vor fi implicați în multe mistere, a căror soluționare mai mereu va deranja persoane sau organizații întunecate, fiecare caz adâncindu-i în misterul ce stă în jurul apariției Problemei. 

Serialul este unul competent, și asta grație lui Joe Cornish, care, cu toate că are puține titluri la activ, a dat mereu dovadă că știe să lucreze cu talente tinere și să obțină mai mereu rezultate satisfăcătoare a căror povești se învârteau în jurul unei distribuții tinere. Cu toate că ocazional se simte un buget limitat, ambiția serialului stă în lumea migălos prezentată și misterul central din spatele ei.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.