Loading...

Wednesday (2022- )

by Adrian Solomon, noiembrie 30, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Mister, Dramă, S. F.
Distribuție: Jenna Ortega, Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Jamie McShane, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers, Joy Sunday, Georgie Farmer, Naomi J. Ogawa, Christina Ricci, Moosa Mostafa
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.1

Despre: Proaspăt exmatriculată de la fosta ei școală după ce i-a luat apărarea fratelui ei în fața unor bullies, într-un mod prea sumbru și agresiv, Wednesday Addams se vede înrolată, împotriva dorințelor personale, în Academia Nevermore, acolo unde s-au cunoscut părinții ei, Morticia și Gomez. Odată ajunsă aici, Wednesday va trebui să îndure vicisitudinile vieții de adolescent, de la integrarea în colectiv, ședințele de terapie și fiorii primei relații, până la „normalele” atacuri perpetuate de un monstru ucigaș în serie, secretele întunecate ale familiei, trezirea propriilor puteri paranormale, bântuiri de fantome și alte activități obișnuite pentru tânăra domnișoară.

Rant: Familia Addams a fost inițial o serie de caricaturi apărute încă din anii 1938, pentru ca mai apoi să devină un serial TV, două filme de lung metraj, seriale animate și așa mai departe, dezvoltând un stil propriu de umor negru, adesea morbid. Stilul vestimentar al Morticiei a inspirat scena de fete goth pentru ani întregi, iar nimeni nu o poate uita pe Christina Ricci în rolul lui Wednesday Addams din filmele din ’91 și ’93 (apropo de Ricci, ea are un rol secundar de această dată). Așadar, principala grijă era cum ar putea cineva să calce pe urmele acelui rol legendar. De asemenea, nu îmi vine să cred că Tim Burton nu a fost implicat cu această franciză până acum, mai mult decât la nivel speculativ (ar fi trebuit să regizeze prima parte dar a optat să facă Batman 2 iar mai apoi ar fi trebuit să facă un film animat despre această familie). Și se simte faptul că Tim Burton e în fotoliul de regizor pentru această serie, de la colaborarea cu eternul partener Danny Elfman în ce privește muzica, la stilizările gothice, cinematografia aparte și umorul negru.

Surpriza însă vine din partea lui Jenna Ortega, care nu pierde nimic strălucirea lui Ricci în acest rol, potrivindu-se impecabil în acest rol dificil. Ea reușește să aducă chiar și lucruri noi, datorită faptului că Wednesday acum este adolescentă, nu mai este doar o mică copilă precoce. Ea va experimenta ce înseamnă chinul adolescenței, încercarea ei de a a-și găsi un loc, descoperirea ca a fi singură nu este mereu o opțiune, și își va vedea date peste cap multe dintre valorile pe care le ținea drept sacre. Serialul funcționează deseori drept un soi de murder-mistery, cu protagonista încercând să rezolve un șir de crime brutale comise de un monstru, spre disperarea șerifului local, combinat cu elemente fantasy și dramă adolescentină după rețeta siropoasă a serialelor CW.

Așadar, Wednesday estre exmatriculată din școala unde studia, datorită faptului că agresează brutal o serie de bullies, pentru a-și răzbuna fratele. Transferată la Academia Nevermore, ea ajunge astfel la fosta școală a mamei sale, Morticia, și a tatălui ei, Gomez, școală încărcată cu fantomele trecutului care nu întârzie prea mult să apară pentru a o bântui. În acest timp, mai mulți oameni sunt găsiți sfâșiați în pădurile din jurul academiei, ceea ce face comunitatea locală să suspecteze că făptașul ar fi vreun membru al acestei școli, știut fiind faptul că elevii de acolo sunt toți cazuri speciale de creaturi ostracizate de societatea normală – de la vampiri, vârcolaci, sirene și alți „ciudați”. Acompaniată de o suită interesantă de personaje secundare, Wednesday face ca acțiunea să se miște la un pas rapid, șarmul ei întunecat acaparându-ne total atenția în mai tot ceea ce face.

Un lucru fascinant pentru noi este că serialul s-a filmat în România, unele locații fiind ușor de recunoscut precum Castelul Cantacuzino din Bușteni – Academia Nevermore (cu oleacă de ajutor din partea efectelor speciale) sau Gara Regală din Sinaia – Gara Burlington. Alte locații au fost – Grădina Botanică București pentru orele de botanică, Universitatea Politehnică din București pentru liceul Nancy Reagan, bazinul Dinamo pentru scena cu piranha, Casa Monteoru pentru balul bobocilor, Conacul Olga Greceanu pentru casa lui Garret Gates și lacul Brănești pentru concursul cu bărci.

La final nu mai îmi rămâne decât să mă declar satisfăcut de acest serial, unul care m-a captivat total și pe care nu cred că ar trebui să îl ignorați. Vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.