Loading...

Love, Death & Robots (2019- )

by Adrian Solomon, aprilie 14, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Animație
Distribuție: Topher Grace, Mary Elizabeth Winstead, Gary Cole, Samira Wiley, Stefan Kapičić
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 18
Durată episod: 5-17 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.5

Despre: Tim Miller (Deadpool) și David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac) își unesc eforturile pentru a produce o antologie de animația cum de la Enter the Matrix nu s-a mai văzut. În cele 18 episoade veți putea viziona, în cele mai variate stiluri de animație posibile (de la clasicul 2D până la CGI ultra-realist), povestioare separate care prezintă de la cluburi de bătăi underground între monștrii, vânători de vampiri ce folosesc pisici pe post de arme, călătorii spațiale blestemate, istorii alternative despre Hitler, unele dintre cele mai bune momente de thrillere SF posibile, fermieri care își apară comunitatea de invadatori extratereștrii folosind costume mecha, soldați vârcolaci în Afghanistan, 127 Hours în spațiu, și multe altele, în cel mai spectaculos și NSFW mod posibil, majoritatea fiind destinate adulților (nuditate frontală, scene de sex și multă, multă violență grafică și explicită).

De ce să mă uit? Trebuie să recunosc că trailerul mi-a stârnit curiozitatea, prezentând o luptă între doi monștrii, totul într-o grafică CGI extrem de curată și bine executată. Apoi la final, trailerul a prezentat o succesiune de imagini cât se poate de diferite, lucru care mi-a ridicat primul beculeț de alarmă, hopa, stai că nu e pare a fi un serial obișnuit. Uitându-mă peste lista de episoade, am descoperit că acestea variază în lungime iar stilul grafic este extrem de variat. Unele folosesc CGI de ultimă generație, altele par a fi cut-scenes din jocuri, iar altele sunt de un 2D out of this world. Poveștile spuse sunt extrem de variate, ele putând fi urmărite în absolut orice ordine poftiți. Unele sunt extrem de întunecate, altele șarmante și amuzante, dar toate au un punct comun de legătură, și anume ele sunt extrem de inventive și cred că aș putea oricând să urmăresc un film întreg despre oricare episod prezentat aici. Orice antologie de animație este o struțo-cămilă bizară, dar mai mereu au existat exemple care au devenit clasice ale genului – Memories, Enter the Matrix sau Batman Gotham Knight.

Personal am fost extrem de captivat de această serie, cam așa cum sunt de mai toate chestiile pe care le face Fincher, și cred că ar trebui să îi acordați o șansă (părinții să își pună copii la culcare mai întâi). Binge it sau vezi-l câte două trei episoade deodată pentru o experiență mai prelungită.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.