Loading...

Lucha Underground (2014-2018)

by Adrian Solomon, decembrie 1, 2016

Recomandare – esențial!

Gen: Wrestling
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 127
Durată episod: 60 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 9.0

Practic dacă ar fi să vorbim despre o poveste, seria se învârte în jurul managerului Dario Cueto și a sa promoție numită Lucha Underground. Meciurile se desfășoară în Templul din Boyle Heights Los Angeles și sunt deschise tuturor participanților. Cu cât este mai multă violență cu atât mai fericit este Dario și noi spectatorii. Seria este produsă de legendarul Robert Rodriguez și în ajutorul ei a venit promoția AAA, una dintre cele mai mari promoții din Mexic.

Pentru cine nu știe, wrestlingul este un fenomen global, mulți desconsiderându-l ca sport pentru că ”ăia numa se fac că se lovesc”. Ce nu înțelege lumea este că wrestlingul este în primul rând entertainment iar cei implicați sunt sportivi cât se poate de legitimi. Wrestlingul a prins rădăcini în mai multe țări din care aș numi 3 ca fiind foarte importante și anume SUA pentru că i-a pus temeliile și l-a adus în centrul atenției, Japonia care l-a revoluționat și l-a introdus ca un stil mult mai fizic și mai bărbătesc, așa numitul Strong Style promovat de celebrul Antonio Inoki (să nu mai zicem că majoritatea luptătorilor din Japonia sunt și maeștrii MMA și nu ar avea nici o problemă să se înfrunte cu cei mai buni) și nu în ultimul rând Mexic unde a devenit aproape religie. După cum ziceam, fiecare țară a adus câte ceva nou și inovativ, SUA – entertainment, Japonia – Strong Style și Mexicul – măștile și stilul high flying.

Chiar dacă am crescut cu promoția WWF, (redenumită WWE), unde Hulk Hogan, Undertaker și Ric Flair erau cunoscuți peste tot, acuma recunosc că m-am cam plictisit de ceea ce oferă. Căutând ceva nou care să mă uimească, am descoperit NJPW – New Japan Pro Wrestling cu meciuri absolut nebune dar care nu pun așa de mult accent pe poveste așa cum m-a obișnuit WWE. Se pune accent poate pe 3 sau 4 unghiuri restul sunt meciuri de 3 v 3 sau 4 v 4 pentru a le da șansa tuturor să participe la eveniment.

Așa am ajuns la Lucha Underground și trebuie să recunosc că primul lucru ce mi-a atras atenția a fost numele producătorului, Robert Rodriguez, un favorit personal d-al meu în materie de filme de acțiune. Curios fiind de produs, am continuat să îl urmăresc iar acuma pot să afirm că abia aștept zilele de joi când noul episod apare și văd ce alte nebunii de meciuri ne sunt oferite.

Protagoniștii seriei sunt wrestlerii iar selecția este impresionantă. Adăugând talent de la sezon la sezon, promoția se poate mândri cu ce este mai bun pe scena indie americană plus importul de talent mexican, în special de la promoția AAA. De la veterani WWE precum Rey Mysterio, Chavo Guererro, John Morrison (Johnny Mundo), Konnan, Vampiro sau Matt Striker (ultimii doi în calitate de comentatori), la veteranii AAA precum Dr Wagner sau Miles Muertes, Sexy Star, Pentagon Junior, Fenix, Aerostar sau Drago și la tinerele talente ale scenei indie care între timp au ajuns și ei în AAA precum The Mack, Jack Evans, Son of Havoc, Angelico sau preferatul meu Prince Puma (mai bine cunoscut ca Ricochet – unul dintre cei mai valoroși wrestleri ai generației actuale). Știu că numele momentan nu vă vor zice nimic dar dacă veți încerca măcar de curiozitate această serie, vă veți lămuri de valoarea acestora.

Robert Rodriguez a creat o suită de povești care se întrepătrund și care, normal, sunt rezolvate în diverse meciuri. Meciurile în sine sunt destul de scurte, normal de altfel pentru cât timp le este alocat, dar pline de acțiune. Foarte rar m-am plictisit la vreun meci sau am zis că ține prea mult. Înfruntările sunt deosebit de fizice și avem șansa de a vedea o egalitate deplină în ceea ce privește sexele, femeile concurând pe picior de egalitate cu bărbații.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.