Loading...

M3gan (2023)

by Adrian Solomon, ianuarie 27, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Horror, S.F.
Regie: Gerard Johnstone
Distribuție: Allison Williams, Jenna Davis, Violet McGraw
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Micuța Cady ajunge să locuiască cu tușa ei, după ce părinții ei mor într-un accident de mașină. Pentru că nu știe cum să se descurce cu copii, mătușa ei, o ingineră de geniu, decide să o lase pe Cady în grija noii sale invenții, păpușa de confort social M3gan, care însă capătă îngrijorător de mult atașament pentru Cady.

Rant: În luna ianuarie, când nu crește nici iarba prin cinematografe, fiind lansate toate produsele considerate a aduce prea puțini bani pentru a face vâlvă la box-office, iată că, cum necum, s-a strecurat acest horror S. F. de o calitate surprinzător de bună, întitulat M3gan. În ce privește aspectul horror, aș îndrăzni să zic că filmul este pe spectrul soft al genului, singurele sperieturi venind din neimaginativele „sunete date la maxim chiar înainte ca ceva să intre în cadru”, care te-ar face să tresari și dacă ai urmări o comedie romantică. Însă partea considerată surprinzătoare, este pertinentul comentariu social făcut la adresa dependenței noastre de tehnologie. Ca premisă, filmul bate calea păpușii posedate precum au făcut-o atâtea alte producții de la Chucky încoace, doar că înlocuim spiritul malefic cu un AI sentient, de care sincer îmi este mult mai frică pentru că sunt șanse mai reale ca ce vedem aici să se și întâmple într-o bună zi. Pe măsură ce M3gan petrece mai mult timp cu Cady, relația dintre cele două se adâncește vizibil, Cady devenind dependentă de prezența păpușii, comportându-se precum un narcoman în sevraj atunci când ele sunt despărțite. Pe de cealaltă parte, AI-ul lui M3gan devine tot mai posesiv, determinând ca toți factorii care îi creează inconveniențe copilei să fie eliminați fără prejudecată – lucru care face posibile niște omoruri creative. Din păcate finalul este telefonat încă din primele cadre, dar nu putem să le avem pe toate. Oricum, consider că filmul s-a achitat cu brio în a balansa seriozitatea cu comedia, pentru că orice pas mai lung în oricare direcție, ar fi făcut filmul să cadă în derizoriu.

Așadar, M3gan este prima surpriză pozitivă a anului, un succes neașteptat despre care deja știm că va primi o continuare în viitorul apropiat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.