Loading...

Bocchi the Rock! (2023- )

by Adrian Solomon, octombrie 21, 2023

Recomandare – esențial!

Gen: Comedie, Muzică, Slice of Life
Studio: CloverWorks
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: ?
Rating MyAnimeList: 8.82

Despre: Hitori „Bocchi” Gotou, o adolescentă introvertită cu anxietăți sociale majore, are ca hobby principal cântatul la chitară – pe care îl percepe drept cool și o modalitate facilă de a face prieteni. Visul ei de a-și face o trupă, de a cânta la un festival școlar și de a deveni astfel populară. Însă ei îi lipsesc și cele mai elementare abilități de comunicare, iar anxietatea pe care o simte în fața celorlalți, face ca abilitățile ei extraordinare de chitaristă, să nu poată străluci la nivelul pe care și-l dorește și știe că îl poate arăta. Șansa îi surâde atunci când, plimbându-se fără țintă prin oraș, este acostată de o altă fată, care căuta cu disperare un chitarist pentru trupa ei, după ce chitaristul lor abandonase proiectul. Astfel, începe aventura lui Bocchi în lumea muzicii, într-o căutare asiduă de a se debarasa de anxietăți, de a-și face prieteni și de a deveni populară.

Rant: Spre surprinderea mea, genul Cute Girls Doing Cute Things este ceva real în tărâmul animeurilor, iar cea mai bună ilustrație a acestuia trebuie să fie Bocchi the Rock! Acesta este un anime excelent, care oferă comedie în doze mari, riffuri mișto de chitară, și o distribuție de personaje „relatable”, de care îți va fi mai mare dragul, și de care te vei simți mândru atunci când vezi că evoluează. Ne aflăm într-un Tokyo modern, populat de oameni normali, unde patru adolescente se caută pe sine prin lumea muzicii. Nu există dramă tipică animeurilor romantice, nu există răutăți și bullying pe care îl vezi în orice highschool anime. Aș îndrăzni să zic că grafica animeului este una sublimă, desele stiluri vizuale în care ne sunt reprezentate momentele de căderi nervoase ale lui Bocchi producând un rezultat adesea ilar și extrem de reprezentativ pentru a ne permite o mică fereastră în lumea fracturată a gândurilor eroinei principale. Este un anime pentru toată lumea, foarte chill și ușor de urmărit, disponibil pe Crunchyroll.

P.S. cred că este prima dată când mă prind la un joc de cuvinte japonez, Hitori Bocchi însemnând nu doar numele și porecla protagonistei, ci și expresia „all alone / singur cuc”, una care i se potrivește acesteia ca o mănușă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.