Loading...

Midnight Diner (aka. Shin’ya shokudô) (2009-2019)

by Adrian Solomon, ianuarie 22, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Slice of life
Distribuție: Kaoru Kobayashi
Nr. sezoane: 50
Nr. Episoade: 5
Durată episod: 25 min.
Statut: serie completă
Rating IMDB: 8.6

Despre: Când oamenii se grăbesc spre casă, atunci el își deschide restaurantul. Misteriosul Master, hrănește nu doar stomacul dar și sufletele celor care îi calcă pragul restaurantului său, iar clientela sa este una foarte pestriță.

Rant: O adevărată nestemată ascunsă în catalogul stufos al Netflixului, Midnight Diner și continuarea sa, Midnight Diner: Tokyo Stories (practic sezonul 4 și 5) sunt o adevărată hrană pentru suflet. Japonezii au perfecționat arta de a spune o poveste mundană, în așa fel încât să te simți atașat de personajele care nu fac mare lucru decât să își trăiască rutina zilnică. Nu sunt conspirații de deslușit, nu sunt lumi de salvat, totul se petrece în interiorul unui restaurant tipic japonez, de 12 persoane, unde bucătarul, un om misterios cunoscut doar sub apelativul de Master, prepară orice mâncare doresc clienții, atât timp cât are la îndemână ingredientele necesare. Adaptare după o serie manga, această antologie de povești se pliază perfect pe orice stare, oferind de toate de la comedie la dramă. Efectiv la un episod mi-a venit să plâng, după ce la anteriorul zâmbeam larg.

Persoanele care populează restaurantul și poveștile lor sunt fascinante, iar serialul are un fel de continuitate în sensul că relațiile dintre persoane cresc pe măsură ce înaintăm în episoade. Printre clienții fideli se află șeful Yakuza, Ryu, care se împrietenește în mod neașteptat cu un transvestit homosexual, Kosuzu, bătrânul Mr. Chu sau fotograful amator Komichi sau misteriosul Katagiri, care mai mereu spune vorbe cu tâlc.

Succesul acestei serii a adus deja câteva tentative de remake, în China și Coreea de Sud, primite cu destulă rezervă, precum și două filme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.