Loading...

House of the Dragon (2022- )

by Adrian Solomon, august 24, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Fantezie
Distribuție: Paddy Considine, Matt Smith, Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey, Graham McTavish
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 9.0

Despre: Serialul spune povestea Casei Targaryen, 200 de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones, și anume războiul de succesiune numit Dansul Dragonilor.

Rant: Cu un singur episod apărut, e greu să prezici dacă seria va fi bună sau nu, dar simpla ideea că este un nou serial din universul Game of Thrones, a făcut fanii să trepideze de anticipație, probabil în speranța de a șterge gustul amar lăsat de ultimul sezon al acelui serial. Acum că a ajuns, iar HBO a început distribuirea sa regulată (în fiecare duminică seara), pot să spun că începutul promite. Promite o nouă incursiune în acest univers fantastic, un nou conflict la scară largă pentru onoarea de a sta pe acel oribil dar iconic tron. De această dată însă, avem de a face cu o luptă internă, în sânul familiei Targaryen, așa cum ne anunță și introducerea, care spune că nimeni nu poate ruina Casa Targaryen decât Casa Targaryen (citat aproximativ). Tot în introducere ni se subliniază faptul că evenimentele au loc la 172 de ani înainte de nașterea domniței Daenerys Targaryen. Tema pare a fi succesiunea și ce se întâmplă atunci când o societate eminamente patriarhală, se trezește cu o tânără regină pe post de prim succesor al tronului.

Deja din primul episod am avut toate semnele unui episod clasic GoT (de ce nu chiar HBO) – scene sângeroase, nuditate, limbaj explicit, intrigi care încep încet, încet să se țese – de asta ne dăm seama mai din câte o privire dezaprobatoare, mai un oftat exasperat. Tonul este deocamdată lin, dar se simte o tensiune ca și cum ceva tragic urmează să se întâmple. Actorii par bine aleși până, decorul, vestimentația și efectele speciale fiind la același nivel înalt cu care ne-a obișnuit deja GoT. Linia sonoră deseori evocă piesa clasică cu care ne-am obișnuit iar serialul este plin de nume care ne fac să tresărim pentru că parcă ne sunt familiare, nume precum Baratheon, Dorne, Hightower, Tully și multe altele.

Vizionare plăcută vă doresc și deocamdată mă pronunț că e musai de vizionat, în special pentru cei care au adorat serialul original.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.