Loading...

Mindhunter (2017-2019)

by Adrian Solomon, august 7, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Crime drama, Thriller
Regie: David Fincher
Distribuție: Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Cotter Smith, Anna Torv
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 20
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.5

Despre: În 1977, agenții FBI Holden Ford și Bill Tench, înoată împotriva curentului și a mentalității învechite a Biroului de Investigații, propunând tehnici noi, încercând printr-o serie de interviuri să intre în mințile celor mai periculoși criminali, cu scopul de a-i ajuta la prinderea din timp sau prevenirea altor crime.

Rant: Dacă tot v-am propus serialul Lie to Me, am decis să încerc un alt serial pe care îl aveam pe listă de aproape când a apărut, și Dumnezeule mare, am rămas lipit de monitor câteva episoade. Da, este un serial fantastic în care odată intrat, cu greu o să îl mai lași până nu îi dai de capăt. Se simte peste tot mâna magică a lui David Fincher, el fiind producător executiv al serialului alături de Charlize Theron printre alții, dar și regizor pentru primele 2 și ultimele 2 episoade. Scenariul se simte încă de la primele replici că este unul complex, inteligent și asta poate pentru că este bazat și pe fapte și personaje reale și în special pe cartea Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit .

Povestea în sine este următoarea, un agent FBI, Holden Ford (bazat pe agentul John E. Douglas) care predă Hostage Negociation la Quantico, școala FBI-ului, face echipă alături de Bill Tench (bazat pe agentul Robert K. Ressler) șeful diviziei de Știință Comportamentală. Acesta din urmă este un agent mai experimentat dar mai deschis ideilor tânărului idealist Ford, facilitându-i punerea acestora în aplicare. Pe parcurs li se mai alătura și doctorița psiholog Wendy Carr (la rândul ei bazată pe Dr. Ann Wolbert Burgess) și împreună ei vor intervieva criminali notorii, vor analiza comportamentul fiecăruia și vor pune bazele criminalisticii moderne, ei fiind primii care au venit cu termenul de serial-killer.

Deci da, povestea este extrem de interesantă, mai ales că în sezonul 2 ne este promisă o privire în mintea lui Charles Manson, despre care se vorbește la greu în prima parte. Dar și actoria este la nivel maxim Jonathan Groff făcând, după toate aparențele, un rol aproape perfect, intrând în pielea investigatorului real pe care îl reprezintă. Alături de el, eternul Holt McCallany, pe care ai impresia că l-ai văzut peste tot, dar în special actorul care îl joacă atât de convingător pe criminalul Ed Kemper, Cameron Britton, a cărui simplă prezentă dar în special elocvență a discursului îți va da fiori. Stilistic filmul arată superb, fiind presărat cu mărcile înregistrate ale lui Fincher, iar soundtrackul își face treaba suficient de bine pentru a te transporta în acea eră.

Serialul este un musai clar, mai ales că sezonul doi stă să apară pe 16 august.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.