Loading...
Miracle Workers (2019- )

Miracle Workers (2019- )

by Adrian Solomon, februarie 29, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Distribuție: Daniel Radcliffe, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass, Sasha Compère, Lolly Adefope, Steve Buscemi
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 17
Durată episod: 22 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.0

Despre: Eliza și Craig, doi îngeri, singurii membri ai departamentului responsabil cu ascultarea rugăciunilor, pus prinsoare cu Dumnezeu că vor face doi pământeni să se îndrăgostească în două săptămâni, dacă nu, Pământul va fi distrus.

Rant: Miracle Workers aduce foarte mult aminte de recent încheiatul The Good Place, având aproximativ aceeași premisă – viața după moarte, și aproximativ același stil de umor. Doar că asemănările se cam opresc aici.

Eliza este un înger sătul să lucreze pentru Department of Dirt, așa că aplică pentru un transfer, pregătit fiind pentru lucruri mai mari. Astfel ea este plasată departamentului de rugăciuni ascultate, a cărui singur membru, Craig, este un tip complet izolat, fericit să răspundă la o singură rugăciune, găsirea obiectelor pierdute, ignorând categoric orice alt tip de rugăciune. Eliza, ajunge să îl confrunte în mod direct pe șeful suprem, pe Dumnezeu, care este complet contrar așteptărilor sale. Plictisit de lume și de faptul că nu mai este popular, acesta consideră distrugerea lumii. Cei doi pun rămășag pe împlinirea unui miracol, miza fiind existența Pământului și a umanității.

Serialul nu se adresează în nici un caz celor religioși, în special datorită faptului că Raiul este prezentat întocmai unei corporații gigant, cu multe departamente nefuncționale, prost manageriate, în care nepotismul corupția și nepăsarea primează. Dumnezeu însăși este reprezentat ca un om-copil, a cărui jucărie preferată s-a stricat și în loc să o repare, dorește să o arunce la gunoi. El își petrece zilele izolat, concentrat pe propriile interese, asistat fiind de secretara sa și de asistentul său general.

Premisa este amuzantă, mai ales când Steve Buscemi joacă rolul lui Dumnezeu, iar Daniel Radcliffe găsește încă un rol prin care să se distanțeze cât mai mult de imaginea iconică a lui Harry Potter. Restul distribuției este destul de bună, fiind suficient de variată cât să fie ok cu toată lumea. Poantele sunt bune, faptul că miracolul pe care s-a pus rămășagul implică combinarea a doi oameni, neadaptați social și extremi de inconfortabili în propria piele, facilitează luarea la mișto a unei generații prea absorbită în a trăi în mod virtual, prea fricoasă să mai facă primul pas într-o relație nouă.

Partea a doua schimbă complet tonalitatea, transportând distribuția în pielea unor oameni din Evul Mediu, showul aducând aici mai mult aminte de Norsemen și de alte producții care iau mentalități contemporane și le transpun în timpuri străvechi. Ambele serii pot fi vizionate pe HBO.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.