Loading...
Mob Psycho 100 (2016-2019)

Mob Psycho 100 (2016-2022)

by Adrian Solomon, ianuarie 26, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Acțiune, Comedie
Studio: Bones
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 37
Durată episod: ~24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 8.49 / S2 – 8.80 / S3 – 8.71

Despre: Tânărul Shigeo Kageyama, căruia toată lumea îi zice Mob, are puteri psihice incredibile, fiind poate cel puternic ESP în viață. După un incident din copilărie, el încearcă să își ascundă pe cât posibil aceste puteri, crezându-le a fi mult prea periculoase. În speranța de a-și putea controla mai bine aceste puteri, el devine discipolul lui Arataka Reigen, un borfaș care ajunge să își ducă traiul pe spatele lui Mob, pe care îl pune să exorcizeze diverse fantome. Traiul său monoton este ocazional întrerupt de aventurile aiurite în care se vâră Mob, asta mai ales datorită lipsei sale complete de abilități sociale.

Rant: Serialul este conceput de același autor care a creat și One Punch Man, ele având două elemente comune: un protagonist extrem de puternic și un umor debordant. Precum Saitama din One Punch Man, Mob este incredibil de puternic, având un potențial psihic aproape nelimitat. Dar în timp ce Saitama are și o fortitudine mentală deosebită, Mob este fragil, ușor neadaptat social, cauză din care el este foarte ușor de manipulat, multe personaje ajungând să profite de el și de puterile sale. Principalul profitor este Arataka, cu toate că acesta deseori îl îndrumă pe drumul bun pe Mob, și are grijă de acesta.

Datorită acestei inabilități de a co-exista cu alți oameni, sentimentele lui Mob sunt ținute mereu în frâu. Ba mai mult, avem și un indicator ce ne indică starea lui Mob pe parcursul episoadelor, având un procentaj în continuă creștere până vreun sentiment de al acestuia va exploda, moment în care Mob devine o entitate de nerecunoscut. El admite că nu este în stare să observe nici un detaliu social, luând totul de bun și în serios. Chiar dacă este cea mai puternică ființă de pe planetă, dorința lui este să devină puternic din punct de vedere fizic, considerând acest lucru ca o necesitate pentru a fi popular. Din acest punct de vedere, Mob este unul dintre cele mai interesante personaje observate în anime în ultima vreme. Dar nici galeria de personaje secundare nu stă mai rău. Chiar dacă, datorită timpului destul de limitat pentru show, nu au reușit să dezvolte la fel de interesant fiecare personaj cu potențial, Arataka și Ritsu reușesc să iasă la suprafață. Dacă de Arataka am menționat că este un pungaș extrem de convingător, Ritsu este fratele mai mic a lui Mob, care are tot ce îi lipsește acestuia. Este carismatic, învață extrem de bine – în timp ce Mob se chinuie și cu materiile mai simple, și este plăcut de toată lumea – pe când Mob trece în cele mai multe cazuri neobservat. Cu toate astea, cei doi nu sunt deloc unidimensionali, serialul reușind să le confere acestora o adâncime nebănuită la început.

Stilul grafic poate părea la o primă vedere, cam dubios, fiind diferit față de majoritatea altora, cu toate că pe parcurs te vei obișnui cu acesta. Scenele de acțiune în general sunt foarte bine realizate dar punctul forte al serialului rămâne umorul său, de o calitate superioară.

Având doar 12 episoade, am fost prins instant în mrejele sale, reușind să îl termin în aproape o zi. Chiar dacă este lăsat loc de mai mult, având în vedere că este făcut după o manga care apare în continuare, pentru o primă porție de Mob Psycho, serialul este suficient. Cu un sezon 2 la orizont, cred că seria va fi destul de populară și va trece testul timpului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.