Loading...
Moriarty the Patriot (aka. Yuukoku no Moriarty) (2020- )

Moriarty the Patriot (aka. Yuukoku no Moriarty) (2020- )

by Adrian Solomon, ianuarie 4, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Mister, Polițist
Studio: Production I.G
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 11
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList : 8.02

Despre: Imperiul Britanic se afla în culmea gloriei spre sfârșitul secolului 19, acest lucru solidificând poziția nobilimii, permițându-i să sufoce oamenii de rând cu cruzimea și intoleranța lor. William Moriarty, un profesor genial de matematică, devine un consultant criminal, ajutând oamenii de rând să lovească împotriva nobililor opresori. Planul său este de a răsturna ordinea ierarhică în regat, dar în calea sa va apărea un alt tânăr de geniu, detectivul Sherlock Holmes.

Rant: De obicei, pe vreme cât mai rula fantasticul serial Sherlock, produs de BBC, cu Benedict Cumberbatch și Martin Freeman, primele săptămâni din începutul anului îi erau dedicate. De când vedetele acestui serial au devenit prea mari pentru el și astfel s-a decis amânarea sezoanelor viitoare pe termen indefinit, simt un gol de fiecare dată când sunt în preajma lunii ianuarie. Iată că în acest an, golul respectiv a fost umplut în mod surprinzător de un anime de existența căruia nici nu știam că am nevoie în viața mea, și anume Moriarty the Patriot.

Animeul respectiv face un lucru inteligent, concentrându-se geniului criminal William Moriarty, clasicul nemesis al destoinicului detectiv Sherlock Holmes. Ne sunt prezentate motivațiile sale și ce anume îl face să apuce calea de consultant criminal, un geniu care își împrumută serviciile celor care doresc să se răzbune împotriva nobilimii. Alături de apropiații lui, Moriarty ne este prezentat ca un om drept, integru, pornit însă rău de tot împotriva nobilimii abuzive, decis să facă o revoluție capitală care să întoarcă sistemul cu capul în jos. Astfel, ceea ce era conceput mai ales ca un geniu criminal notoriu, capătă conotații mai adânci, cu o motivație cu care putem empatiza și pe care o putem înțelege. Așadar, timp de 6 episoade îl vom urmări și vom învăța multe despre William și despre asociații săi, fratele său matern, Louis, pentru care William este dispus să meargă până în pânzele albe și viceversa, fratele lor vitreg Albert, un nobil scârbit de comportamentul aristrocraților, precum și alții. Odată cu episodul 6 însă, avem oportunitatea să facem cunoștință cu Sherlock și cu Watson, iar serialul se va concentra asupra lor.

Din nefericire, ce mai demult era difuzat neîntrerupt timp de 20 și câte episoade avea seria, mai nou este împărțit în 2 „sezoane” pentru a bifa prezența în cât mai multe sezoane de difuzare anime, probabil partea secundă fiind lăsată pentru la primăvară. Eu recomand deja seria ca musai, datorită modului reușit în care au reușit să surprindă clasicele personaje și să le dea un „new spin”.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.