Loading...
Mute (2018)

Mute (2018)

by Adrian Solomon, august 14, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Thriller, S.F.
Regie: Duncan Jones
Distribuție: Alexander Skarsgård, Paul Rudd, Justin Theroux, Seyneb Saleh
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 5.5

Despre: Leo este mut datorită unui accident suferit în copilărie. El duce o viață fericită alături de sufletul său pereche, Naadirah, ambii lucrând la același local, el barman, ea ospătăriță. Dar într-o bună noapte, ea dispare în mod subit iar Leo se va da de ceasul morții să afle motivul dispariției ei, însă investigația îl va purta prin locuri nebănuite.

Rant: Profit de luna de trial Netflix pentru a mai testa câteva din producțiile lor originale, de data asta atenția fiindu-mi captată de trailerul acestui film. Mute se dorește a fi un thriller steampunk, fiind într-o societate futuristă gen Akira sau Blade Runner, dar urmărind oameni mai simpli, anume cuplul Leo/Naadirah. Cu toate că ambii lucrează pentru dubiosul Maksim, un negru cu nume rusesc și cu cel mai bizar și mai forțat accent auzit vreodată în vreun film. De altfel, filmul se prezintă destul de îngrijit la partea estetică, evocând o perioadă relativ mai contemporană a universului steampunk. De la capul locului am fost intrigat de rolul lui Paul Rudd, care îl joacă pe Cactus Bill, dar care este ca personaj departe de rolurile sale simpatice din comediile romantice cu care actorul ne-a obișnuit. De cealaltă parte este domnul Alexander Skarsgård, cu fizicul său impunător, perfect în rolul pe care îl face.

În afară de jocul bun actoricesc al celor doi, nu prea mai am cu ce să laud acest film. Deseori plictisește, adoptând un pas mult prea lent, parcă nejustificat pe alocuri. Povestea o dă din colț în colț iar sfârșitul este destul de slab, singura consolare care ți-o dă cu adevărat este faptul că în sfârșit vezi genericul de final și știi că poți să faci alte lucruri mai interesante. Sincer mă așteptam la un lucru mai bun de la regizorul minunatului Source Code.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.