Loading...
National Lampoon's Vacation (1983)

National Lampoon’s Vacation (1983)

by Adrian Solomon, mai 13, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Harold Ramis
Distribuție:
Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Imogene Coca, Randy Quaid, John Candy, Christie Brinkley
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Filmul e un road movie din seria filmelor Lampoon în care familia Griswold plănuiește sa traverseze tara pentru a ajunge la Wally World, un parc de distracții gen Disneyland care spală pe creier atât adulții cât și copii. Pe drum dau de diverse personaje și nenorociri unele relativ macabre gen, am uitat câinele legat de bara din spate a mașinii, sau a murit mătușa hai să o lăsăm aici și să ne cărăm. 

Rant: Oooo ce vremuri, când nu existau ratinguri tâmpite și regizorii puteau băga în film aveau ei chef. Și asta cel mai probabil că acuma nu mai puteam avea în filmele de familie discursuri așa de spumoase precum cel al lui Chevy Chase dinspre finalul filmului, în care am pierdut numărul la câți de „fucking” a băgat.

National Lampoon era o revistă de divertisment, complet atipică pentru vremurile respective, fiind axată îndeosebi pe parodierea evenimentelor recente (un fel de Academia Cațavencu). Fiind foarte de succes, scriitorii au devenit oameni căutați în industria de divertisment, lucru ce i-a permis să își diversifice modalitățile de abordare a pieței. Astfel, au apărut emisiuni radio, TV și în special seria de filme ce aveau eticheta National Lampoon. Printre ele se numără câteva clasice ale comediei precum Animal House și seria de filme Vacation, dedicată familiei Griswold (Vacation, European Vacation, Christmas Vacation și Vegas Vacation).

Chevy Chase ne arată în filmul acesta de ce este considerat unul dintre cei mai mari actori de comedie, fiind un adevărat maestru al stilului deadpan. De altfel, umorul este decent, relativ diferit față de ce avem de îndurat acuma în multe din așa numitele comedii ce ne poluează ecranele.

În 2015 s-a făcut un reboot și o continuare a seriei, cu toate că filmul a fost destul de mediocru.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.