Loading...

No Sudden Move (2021)

by Adrian Solomon, august 23, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Thriller noir
Regie: Steven Soderbergh
Distribuție: Don Cheadle, Benicio del Toro, David Harbour, Jon Hamm, Amy Seimetz, Brendan Fraser, Kieran Culkin, Noah Jupe, Craig Grant, Julia Fox, Frankie Shaw, Ray Liotta, Bill Duke
Durată: 1 h. 55 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: În Detroitul anilor 50, un grup de criminali mărunți sunt angajați să fure un document, însă planul lor merge oribil de prost. Aflați acum în căutarea unor răspunsuri din partea omului care i-a angajat, ei descoperă că mizele sunt mult mai mari decât credeau la început, și că nu doar poliția, dar și câțiva interlopi notorii se află acum pe urmele lor.

Rant: Steven Soderbergh se întoarce la ce știe să facă el cel mai bine, crime drama cu un ansamblu de milioane, care plasează acțiunea în Detroitul anilor 50, în plin avânt tehnologic dar și în mijlocul războiului autovehiculelor, când marile companii de automobile nu se fereau de la a juca murdar pentru a ieși în față.

În mijlocul acestor evenimente turbulente se regăsesc gangsterii Curt Goynes și Ronald Russo. Curt este proaspăt ieșit din pârnaie și are nevoie de niște bani rapizi pentru a o ușchi din oraș, datorită faptului că a înșelat și și-a atras furia atât a mafiei italiene cât și a propriului echipaj. Russo se află și el în mare nevoie de bani pentru a-și întreține amanta și stilul nesăbuit de viață. Cei doi sunt recrutați pentru a lua parte la o lovitură simplă, care însă plătește suspect de bine. Doar că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg și brusc, întreaga lor operațiune ia o turnură neplăcută. De aici încolo, cei doi sunt obligați să facă echipă pentru a-și salva pielea din calea diverselor partide interesate în a le face rău.

Cinematografia lui Soderbergh este de înaltă calitate, așa cum ne-a obișnuit deja, cadrele interioare și exterioare evocând anii în care se petrece acțiunea. Până și distorsiunea imaginii din anumite cadre aduce aminte de peliculele anilor 50. Soundtrackul este și el de excepție, și cu un scenariu competent și o distribuție din care mai fac parte alături de Cheadle și Del Torro, David Harbour, Jon Hamm, Brendan Fraser, Kieran Culkin, Noah Jupe, Ray Liotta și Bill Duke plus un cameo surpriză pe care vă las să îl descoperiți voi, No Sudden Move este una dintre cele mai solide producții oferite de Hollywood în ultima vreme.

Probabil singura și cea mai mare bătaie de cap este faptul că nu știi cine este cine de la început iar informațiile te bombardează în mod constant, epuizant chiar, astfel încât am fost nevoit să derulez de multe ori pentru a pricepe mai bine tot ce se zice, filmul pretându-se la o revizionare pe care, probabil, nu mulți o vor și face.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.