Loading...

Yaksha: Ruthless Operations (aka. Yacha) (2022)

by Adrian Solomon, aprilie 21, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Spionaj, Thriller
Regie: Na Hyeon
Distribuție: Sol Kyung-gu, Park Hae-soo, Yang Dong-geun
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Un procuror coreean este decăzut din drepturi după un caz eșuat, acesta fiind trimis drept inspector al unei echipe de spioni care operează în China. Șeful acestei echipe este supranumit Yaksha, datorită agresivității sale precum și faptului că mereu reușește să își ducă misiunile la îndeplinire. Cu toate astea, el este suspectat de sustragere de fonduri iar procurorul nostru trebuie să îl investigheze îndeaproape, în timp ce mai multe agenții de spionaj par a pune ceva la cale împotriva echipei lui Yaksha.

Rant: Yaksha: Ruthless Operations îți oferă tot ce e mai bun în domeniul filmelor de acțiune cu spioni. Și nu mă refer la cascadoriile care sfidează logica, fizica și bunul simț, al seriei Fast and Furious care brusc, de la curse ilegale de mașini au ajuns la chestii gen James Bond.

Așadar avem de a face cu doi oameni cât de poate de diferiți, cu valori morale total opuse dar care duc spre același loc, și anume închiderea/lichidarea celor corupți. Pe de o parte îl avem pe Ji Kang-in, supranumit Yaksha, care se ocupă de filiala agenției NIC din Shenyang, China, un loc unde converg multiple interese și mulți spioni de pretutindeni. Kang este fără scrupule, făcând absolut orice pentru a-și ține oamenii în viață și pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit. De cealaltă parte se află Han Ji-hoon, un procuror fără pată, care crede în biruința supremă a justiției, care trebuie atinsă fără nici un compromis, făcând totul ca la carte. Din păcate pentru el, în urma unui caz eșuat, acesta își asumă vina și este degradat și trimis înapoi la birourile centrale ale NIC, pentru a învârti dosare goale de pe o parte pe alta. Dorind să revină cât mai repede în postura de procuror, acesta acceptă orice misiune, chiar dacă aceasta îl trimite în China pentru a ancheta un grup de agenți secreți care se pare că fură din banii statului și trimit înapoi doar rapoarte false. Între cei doi se pornește o animozitate reciprocă, mai ales datorită naturii lor, însă cazul pe care Ji Kang îl urmărește, îi va purta pe toți cei implicați spre niște concluzii neașteptate.

Așadar avem acțiune cât cuprinde, avem și oleacă de comedie, mai mult situațională, avem și o față familiară pentru fanii Squid Games, și clasicele jocuri de spionaj dintre agenții, toate ingredientele pentru un film spectaculos, pe care vă invit a-l viziona pe Netflix.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.