Loading...
Nobody (2021)

Nobody (2021)

by Adrian Solomon, aprilie 22, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune
Regie: Ilya Naishuller
Distribuție: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Aleksei Serebryakov, RZA, Michael Ironside, Colin Salmon, Christopher Lloyd
Durată: 1 h. 32 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Urmărind indicii care să îl ducă pe urmele celor care i-au tâlhărit casa, un individ absolut obișnuit intervine pentru a salva o tânără din mâna unor bețivi puși pe harță, doar pentru a ajunge în vizorul unui puternic și temut mafiot rus.

Rant: Născut dintr-o idee avută de Bob Odenkirk după ce a fost el însuși victima unei tentative de spargere de locuință, pus pe hârtie de scenaristul care a scris și pentru John Wick, și imortalizat pe peliculă de regizorul rus Ilya Naishuller (cunoscut pentru Hardcore Henry și numeroasele clipuri muzicale pline de acțiune și filmate din persoana întâi), Nobody a ajuns în cele din urmă pe marile și micile ecrane după o serie de patru amânări, toate datorită pandemiei Covid-19. Ceea ce se anunța a fi o simplă clonă de John Wick a devenit propria sa creatură, dând dovadă de multă personalitate. Da, se recunosc elemente din John Wick sau din The Equalizer, dar prezența lui Bob Odenkirk, un actor obișnuit doar cu roluri de comedie sau dramă, nicidecum de acțiune rupe-oase, face ca filmul să fie mai mult decât suma unor inspirații. Probabil o să fie și vreun sequel cândva, dar rareori mi-a fost dat să îmi doresc așa ceva după vizionarea unui film. Acțiunea este foarte explicită din punct de vedere grafic.

Personajul principal este prezentat ca un loser, atât pentru familia sa cât și pentru cei din jur, acesta parând cârpa familie, în special în urma unui jaf al propriei locuințe pe care acesta ezită să îl oprească. Însă ceva nu pare în regulă cu acest personaj, parcă prea stoic în calmul său, iar în curând, i se oferă ocazia să refuleze, lucru pe care acesta nu ezită să îl facă, asupra unor scursori ale societății ce doreau să molesteze o tânără într-un autobuz. Însă așa cum era de așteptat, unul dintre aceștia este fratele unui temut rus mafiot, iar de aici începe nebunia care odată începută, nu va înceta. Așa cum am aflat și din Hardcore Henry, Ilya Naishuller știe cum să amplifice ritmul unui film, Nobody fiind un veritabil carusel de acțiune, care odată ce a pornit, nu se va opri decât la creditele de final (chiar un pic după ele – stați pe fază pentru o scenă bonus).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.