Loading...

Overlord (2015- )

by Adrian Solomon, octombrie 24, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie, Isekai
Studio: Madhouse
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 39
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: S1 – 7.59 / S2 – 7.77 / S3 – 7.94

Despre: Yggdrasil era un MMO imersiv pe punctul de a-și închide serverele. Momonga, leaderul unei ghilde dark, decide să își petreacă ultimele clipe alături de personajele create de el și restul membrilor din ghildă. Spre surpriza lui, personajul său își menține starea de conștiință și după ce termenul oficial de închidere a serverului a trecut, dar descoperă în curând că este captiv în această lume virtuală din care nu poate scăpa.

Rant: Overlord este un serial dubios la prima vedere pentru că pare un hibrid Sword Art Online cu jocul Overlord în care controlai personajul negativ dintr-o lume fantastică. Momonga este incredibil de OP (overpowered) el și cu personajele din ghilda sa fiind cu mult peste ceea ce găsesc în lumea nouă pe care o populează. Dar unde personajele din Sword Art reprezentau o latură romantică a jocurilor de MMO, aici avem de a face mai mult cu latura profană, cu jucătorii dubioși care își costumează personajele masculine în haine de femei și așa mai departe. Deseori la doar un pas distanță de un clasic harem anime, Overlord pare la prima vedere a fi all over the place. Povestea în primul sezon îl urmărește pe el și eforturile lui de a se integra în noua lume, de a descoperi cât mai multe informații despre care este status quo-ul actual. Sezoanele următoare pun accentul pe mereu alte personaje, care vin după ele cu o suită de personaje noi, punctul de atenție fiind mereu schimbat și alternat, astfel încât parcă uiți uneori la ce te uiți și care este personajul principal.

Cu toate astea, pe măsură ce urmărești, aceste mini povești încep să fie captivante, fiind ca un fel de questuri mai mari din jocurile de gen, fapt ce mă face să recomand animeul cu predilecție fanilor de jocuri MMO sau RPG, spectatorul casual fiind uneori pierdut în mareea de termeni folosiți. Nu este chiar așa de rău pe cât am crezut, animațiile 3D oribile a la Berserk fiind prezente mult prea puțin pentru a enerva.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.