Loading...

Sword Art Online (2012- )

by Adrian Solomon, septembrie 2, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie, S.F., Isekai
Studio: A-1 Pictures
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 96
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: S1 – 7.23 / S2 – 6.76 / S3 – 7.56 / S4 – 7.61

Despre: În anul 2022, jocurile MMORPG au căpătat o cu totul altă față și însemnătate odată cu introducerea unei tehnologii inovatoare numite NerveGear, o cască virtuală ce permite utilizatorilor o imersiune completă în lumea virtuală. Așa este și jocul Sword Art Online, recent lansat, joc în care protagonistul Kirito decide să își petreacă zilele. Doar că odată lansat, cei peste 10000 de useri se trezesc prinși într-o capcană mortală din care nu au cale de ieșire decât dacă reușesc să completeze jocul.

Pro: – se adresează fanilor MMORPGs în primul și în primul rând, folosind din greu terminologii specifice. Astfel, pentru fani este o adevărată plăcere și să îți imaginezi că așa ceva ar fi posibil, minus partea de omor pe bune. Pentru cei care nu se joacă jocuri MMO, bănuiesc că nici nu o să ajungeți să citiți aceste rânduri.
– grafica este bună dar nu te dă pe spate.
– poveștile sunt spuse cu suflet, chiar dacă se scaldă deseori în clișee. Mă bucură să văd că într-un anime shounen (destinat cu precădere băieților) protagonistul ajunge relativ ușor cu tipa de care îi place, fără prea multe ocolișuri atât și atât de des folosite în anime. Ba mai mult, la un moment dat o domnișoară își exprimă foarte articulat punctul de vedere, confesându-și iubirea și dezamăgirea în aceeași propoziție, lucru ce sincer m-a derutat puțin, obișnuit fiind cu aceleași tipare feminine indecise, care se oripilează la orice gest, deseori greșit interpretat că deh, așa se face comedia pe aici.
– chiar dacă ai la un moment dat impresia că totul s-a terminat, animeul ne aruncă într-o altă lume virtuală, jonglând personajele, pentru ca la al doilea sezon, să vină din nou cu ceva complet nou.
Contra: – aș putea să zic nu m-au supărat prea multe lucruri la acest anime dar oarecum, e deranjant personajul principal Kirito care este OP din toate punctele de vedere, cu toate că nu ni se oferă o justificație clară cum a ajuns așa, iar astfel noi nu vedem progresia naturală a acestui personaj, așteptându-ne ca din orice conflict să iasă datorită puterilor sale ieșite din comun.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.