Loading...
Peppermint (2018)

Peppermint (2018)

by Adrian Solomon, septembrie 30, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: Pierre Morel
Distribuție: Jennifer Garner, John Ortiz, John Gallagher Jr., Juan Pablo Raba, Tyson Ritter
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Riley North, o femeie aparent inofensivă, își vede familia omorâtă în fața ochilor, ea însăși intrând în comă în urma atacului. După ce se trezește, ea asistă neputincioasă la ineficiența justiției corupte, și decide să se răzbune. După cinci ani de absență, ea apare sub forma unei justițiare nemiloase, decisă să se răzbune pe toți cei care i-au făcut rău.

Rant: Pentru unul ca mine, crescut în anii 90 cu casete video cu filme de acțiune de calitate îndoielnică, Peppermint a fost mai mult decât satisfăcător. Făcând anumite paralele, am putea spune că Riley North este varianta feminină a cunoscutului Frank Castle – The Punisher. De fapt, asemănările sunt atât de mari încât pot să afirm cu certitudine că filmul de față reprezintă clona lui Punisher, cu protagonistă feminină. Ce mi-a plăcut la film a fost faptul că nu a pierdut vremea cu foarte multe flashbacks, a zis doar povestea pierderii familiei și apoi fast forward 5 ani și tipa zboară creier de traficanți în stânga și în dreapta. Nu este un film inteligent, nu este un film original, nu este un film la care să te uiți înapoi după multă vreme și să zici, da a adus ceva nou genului. Dar reușește să te țină antrenat pe parcursul său, oferind acțiune aproape non-stop.

Scenele de acțiune sunt destul de bine lucrate, chiar dacă violența este destul de explicit reprezentată, fiind câteva scene care te fac să tresari. De altfel era de așteptat ca regizorul Pierre Morel să știe cum să facă un film de acțiune, doar el este responsabil pentru deja faimosul Taken, un alt film atât de simplu în poveste și execuție încât frizează perfecțiunea în domeniu.

Din păcate, povestea șubredă nu oferă loc prea mare de dezvoltare a personajelor. Acestea sunt uni dimensionale iar cei pretențioși sau cei care vor o poveste cu întorsături de situație o să ofteze dezamăgiți și apoi o să critice filmul. Dar cei ce vor acțiune fără alte complicații, o să găsească o Jennifer Garner destul de bine înfiptă în rol, care oferă suficientă umanitate personajului principal cât să nu fie doar o simplă mașinărie de ucis. Tipa suferă trauma pierderii familiei iar mai apoi este fentată și de sistemul justiției americane, corupt și/sau cumpărat de cei cu bani. Ea dispare 5 ani, timp în care nu știm ce face și nici nu se prea obosește filmul cu explicațiile, fiind câteva mențiuni aruncate în treacăt despre cum a fost urmărită tipa și pe unde a apărut în acest răstimp. Prezentul revine în prim plan și acuma ea a devenit un soi de înger justițiar pentru niște nevoiași, dar în special pentru ea însăși, începând să căsăpească meticulos pe toți cei care au avut o mică implicare în drama ei. Multe idei sunt trunchiate la jumătate, multe personaje sunt acolo doar de a umple un rol șablon gen mexican thug 1 sau 2, polițai corupt, agent FBI 1 și 2 sau șef al traficanților. Majoritatea există în film pentru a justifica cruciada tipei, ba chiar la un moment dat apare un avocat destul de agresiv despre care mi-a fi plăcut să știu mai multe, în special de cum a reușit tipa să îi facă felul.

Peppermint este decent până la urmă, fiind un film de acțiune fără pretenție de a fi ceva mai complicat, și face foarte bine ceea ce își propune să facă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.