Loading...
The Incredible Hulk (2008)

The Incredible Hulk (2008)

by Adrian Solomon, aprilie 4, 2017

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune
Regie: Louis Leterrier
Distribuție:
Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Tim Blake Nelson, Ty Burrell, William Hurt
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Bruce Banner, un fizician expert în radiațiile Gamma, ajută armata americană cu producția unui produs capabil să imunizeze oamenii la acest tip de radiații. De fapt, experimentul la care lucrează Banner, este de fapt o tentativă de reproducere a serului care în timpul celui de-al doilea război mondial a creat super-soldatul cunoscut sub numele de Captain America. Din păcate, o defecțiune îl expune pe Bruce la o doză mare de radiații, lucru ce îi provoacă transformarea în The Hulk. După ce distruge laboratorul și rănește/omoară pe cine prinde înăuntrul laboratorului el fuge, cu armate și în special generalul Thunderbolt Ross, pe urmele lui. La cinci ani de la incident, Bruce este în Brazilia unde încearcă din răsputeri să se țină sub control pentru că de fiecare dată când este supărat, acesta are tendința să se transforme în monstrul Hulk. Armata îi dă de urmă și, în tentativa de a-l captura, testează o doză mică de radiații Gamma pe soldatul Blonsky, căruia îi conferă abilități sporite, dar îl și transformă în cumplita Abominație, un monstru extrem de tenace și crud.

Rant: Inițial vândut studiourilor Universal, personajul Bruce Banner/The Hulk, își face revenirea în universul Marvel. Filmul se vrea a fi o continuare/reorientare a producției din 2003 regizată de Ang Lee, care a fost destul de slab primit de publicul larg. Ed Norton își aduce contribuția din plin, pe lângă datoriile de actor principal, el mai ajutând și la rescrierea scenariului. Filmul este mult mai reușit decât producția precedentă, reușind să se integreze în proaspătul univers cinematic Marvel, prin 2 lucruri importante. Primul apare sub formă de end-credit scene, în care apare Tony Stark interpretat de RDJ. Al doilea este personajul Thunderbolt Ross, personaj cu care ne vom mai întâlni peste câteva filme, mai exact în Civil War.

În rest, Ed Norton face un rol foarte bun, dar diferențele avute cu studiourile Marvel, au dus la schimbarea acestuia cu Mark Rufallo pentru restul filmelor în care avea să apară The Hulk. Filmul a fost un succes la box-office pentru perioada respectivă, dar ca moștenire nu prea are cu ce să se laude. Personal îl plasez în partea inferioară a clasamentului filmelor ce fac fac parte din MCU. Mi-ar place totuși să mai revăd personajul negativ în ceva  producții viitoare cu toate că nici acesta nu reușește să rupă blestemul Marvel în ceea ce privește villains mediocri.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.