Loading...

Project Power (2020)

by Adrian Solomon, august 19, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Henry Joost, Ariel Schulman
Distribuție: Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback, Rodrigo Santoro, Colson Baker, Allen Maldonado, Amy Landecker, Courtney B. Vance
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Un fost soldat aflat în căutarea fiicei sale, o tânără delicventă cu aspirații de a deveni vedetă rap și un polițist neconvențional care nu se ferește să folosească metode neortodoxe pentru a face față valului tot mai ridicat de criminalitate, fac echipă pentru a opri o grupare criminală ce face trafic cu un nou tip de drog, un drog care pentru 5 minute oferă consumatorului o superputere aleatorie.

Rant: Chiar dacă Netflixul are o reputație că face filme mai slăbuț calitative, pe care criticii adoră să le îngroape, publicului casual nu i-a păsat niciodată și le-a acceptat în majoritatea cazurilor cu brațele deschise. Cred că la fel vor sta lucrurile și în cazul celei mai recente producții Netflix, și anume Project Power, un nou titlu ce are atașat numele grele precum Jamie Foxx și Joseph Gordon-Levitt. Surprinzător însă, Dominique Fishback (sincer am crezut că e adolescentă dar are 30 de ani deja!!) reușește să le fure fața colegilor ei mult mai faimoși, cu un rol care aduce o infuzie de emoție într-un film destul de arid la acest capitol.

Un nou drog circulă pe străzile New Orleans-ului, o pilulă care odată înghițită, trezește în consumator o super-putere, care variază de la om la om. Unii devin super-puternici, invizibili, flexibili sau pot manipula elementele naturii, sau, în rare cazuri, consumatorii pot deceda instant. Unul dintre traficanți este Robin, o adolescentă mai retrasă, care visează ca într-o bună zi să devină vedetă rap, dar cărei îi este prea rușine să cânte în public propriile creații. De la ea se aprovizionează și polițistul Frank, care merge pe principiul „fight fire with fire” și care consumă acel drog pentru a-i prinde pe criminalii care au super-puteri. Între cei doi există o relație de camaraderie, Frank ajutând-o mai mereu pe Robin, încercând să o protejeze pe cât poate de o viață criminală. În oraș își apariția și Art, care cu pușca în mână, ia la rând toți traficanții de droguri pentru a afla originea furnizorului lor. Destinul îi unește pe cei trei și după mai multe aventuri, aceștia se văd nevoiți să facă echipă pentru a opri răspândirea acestor droguri periculoase.

Din păcate scenariul este destul de lacustru, personal simt că se puteau spune povești mai interesante în acest „setting” iar faptul că filmului îi lipsește un villain bine conturat, rănește și mai mult această producție, care, repet, avea și cred că încă are potențial. Cu toate astea, Project Power reușește să fie entertaining pe timpul duratei sale, cu efecte speciale bine executate, indivizi cu puteri ce aduc aminte de filmele X-Men și protagoniști cu care poți să rezonezi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.