Loading...

Project X (2012)

by Adrian Solomon, iulie 9, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Nima Nourizadeh
Distribuție: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown, Kirby Bliss Blanton
Durată: 1 h. 28 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Goana după popularitate a trei liceeni catalogați drept „losers” de către toată lumea, face ca ce trebuia să fie o petrecere restrânsă, să se transforme în petrecerea petrecerilor, în ceea ce va fi o noapte de pomină pentru cei trei protagoniști.

Rant: Project X este visul umed al oricărui adolescent amator de petreceri (nu organizator!!!). Alcool, pastile și fete goale, muzică la maxim, piscină și un câine drept mascotă, o casă în care să faci ce te taie capul și multe altele. Dar aceste lucruri nu erau pe lista celor trei protagoniști, care au dorit să facă o petrecere cât de cât mișto la care să participe niște tipe și câțiva prieteni apropiați. Aceasta este premisa acestei comedii deochiate, care, cu toate că a fost înfierată de critici la lansare, a devenit un film cult, din toate motivele nepotrivite. Project X a inspirat un val masiv de petreceri similare care să o emuleze pe cea prezentată în film, spre disperarea oamenilor ce locuiau în acele zone precum și a forțelor de ordine, mereu nevoite a intra în forță pentru a potoli aceste evenimente.

Cu un scenariu conceput de Todd Philips, cunoscut pentru seria The Hangover, și regizat de Nima Nourizadeh, aflat la primul său lung metraj, filmul a fost prezentat drept found footage, adică înregistrări făcute de cei participanți la petrecere. Practic, noi urmărim totul prin ochii lui Dax, cameramanul de serviciu al celor trei tocilari. Totul este prezentat cât se poate de veridic, cei trei protagoniști fiind virtual niște necunoscuți la începutul filmării, iar restul petrecăreților fiind ținuți într-un statut de petrecere ce a durat pe tot parcursul filmării. În ciuda vulgarității și indecenței prezentate, și a faptului că personajul Costa nu are nici o calitate morală decentă în ființa sa, filmul este amuzant, prezentând o situație fantastică într-un mediu cât mai natural.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.