Loading...

Quiz Lady (2023)

by Adrian Solomon, decembrie 22, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Jessica Yu
Distribuție: Awkwafina, Sandra Oh, Jason Schwartzman, Holland Taylor, Tony Hale, Jon „Dumbfoundead” Park, Will Ferrell
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Anne și Jenny sunt două surori cât se poate diferite. Când mama lor dispare din azilul de bătrâni unde era plasată, ea le lasă celor două surori o datorie uriașă pe care nu și-o permit să o plătească. În criză de idei, Jenny decide să o manipuleze pe timida Anne, să participe la concursul ei favorit de cultură generală numit Can’t Stop the Quiz, pe care speră că îl vor câștiga.

Rant: Disponibil pe Disney +, Quiz Lady este o comedie spumoasă, care se bazează pe chimia fantastică dintre cele două actrițe principale, dar și pe un scenariu isteț, care ni-l propune pe Will Ferrell pe post de gazdă de show de cultură generală, un rol atât de reminiscent de multiplele sale sketchuri de pe vremea SNL când îl interpreta pe Alex Trebek, gazda celebrului concurs Jeopardy.

Filmul o urmărește pe Anne, o femeie care a crescut urmărind un concurs de trivia, doar pentru a ajunge o existență gri, rutinată. Singura sa constantă de-a lungul acestei călătorii, pe lângă eterna dezamăgire maternă și distanțarea de sora ei mai mare, era pug-ul Linguini, companion fidel de mai bine de 20 de ani. Totul se schimbă atunci când, în urma unui telefon, ea află că mama ei a fugit din azilul în care era internată, plecând cu prietenul ei în Macao și lăsând în urmă o datorie consistentă, datorie pentru care Linguini este luat ostatic iar Anne forțată să o plătească cât mai curând. În toiul acestui necaz apare în mod furtunos Jenny, o femeie fără perspective, care mereu trăiește în prezent, urmărind desele sale pasiuni de moment. Relația dintre cele două surori este una deloc apropiată, iar filmul depune un efort considerabil pentru a ne atrage în relația celor două, relația care deseori reprezintă partea emoționantă a filmului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.