Loading...

Rampant (aka. Chang-gwol) (2018)

by Adrian Solomon, mai 16, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Horror
Regie: Kim Sung-hoon
Distribuție: Hyun Bin, Jang Dong-gun
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Un prinț înstrăinat de propria țară, revine pentru a duce la bun sfârșit ultima dorință a fratelui său decedat, descoperind în călătoria sa un complot menit să răstoarne monarhia, asasini care îi vor viața, rebeli anti sistem, dar și o plagă de zombie care amenință să decimeze întreaga populație a țării.

Rant: Cu timpul am ajuns să urmăresc îndeaproape scena cinematografiei coreene, ați observat probabil asta și din multitudinea de recomandări făcute în ultimii ani (încă dinaintea fenomenului Parasite, care pentru mulți fani a fost punctul zero, locul de pornire în explorarea acestei cinematografii). Două din filmele mele favorite all-time, provin de aici, și anume Memories of Murder și Train to Busan. Așa că, să aflu că producătorii din spatele lui Train to Busan, au făcut un alt film cu zombie dar de data asta pus  prin filtrul sageuk (dramele istorice coreene, plasate în perioada imperiului Joseon. adică aproximativ între secolele 14 și 19), mi-a captat atenția aproape instantaneu, mai ales că apăruse cu puțin înainte de magnificul serial Kingdom, cu care se aseamănă foarte mult ca poveste, dar de care diferă ca execuție.

Dacă în Train to Busan sau Kingdom, aveam timp să cunoaștem personajele, să ne familiarizăm cu ele, să vărsăm lacrimi în momentul în care vreunul din favoriții noștri erau sfâșiați de hoardele înfometate de zombie, aici toată expoziția se face pe repede înainte, rezultând niște personaje creionate, dar niciodată pe deplin explorate, a căror impact emoțional asupra noastră este mult prea nesemnificativ pentru a-mi chiar păsa de ce li se întâmplă (cu două mici excepții). Asta ca să nu mai zic de eterna mea inabilitate de a reține numele coreene sau fețele personajelor, deseori fiind copleșit de pasul rapid al poveștii, mai ales din cauza unor personaje care apar din senin și care ar trebui să fie importante oarecum poveștii. Aceste neajunsuri trag filmul în jos, dar acesta este salvat de zombie, care sunt suficienți de înfricoșători pentru a te ține în suspans, cu toate că împărtășesc aceleași neajunsuri ca și cei din Kingdom, și aduc aminte de o combinație de vampiri/zombie, putând fi uciși prin decapitare, străpungerea inimii sau expunere la soare). Asta plus scenele de acțiune fantastice, fac filmul vizionabil, cu toate că te face să te întrebi cum de prințul Lee a devenit brusc un superom care poate ține piept de unul singur unei hoarde întregi de zombie după ce mare din film a întâmpinat greutăți în a-i combate de unul singur.

Per total o experiență relativ plăcută , care va  fi pe placul fanilor filmelor cu zombie (musai pentru aceștia).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.