Loading...

REC (2007)

by Adrian Solomon, octombrie 28, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Horror
Regie: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Distribuție: Manuela Velasco, Ferrán Terraza, Jorge-Yamam Serrano, Pablo Rosso, David Vert, Vicente Gil, Martha Carbonell, Carlos Vicente
Durată: 1 h. 18 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: O reporteră și cameramanul ei, însoțesc o echipă de pompieri în ceea ce credeau ei că era o intervenție de rutină, care repede se transformă în haos și coșmar atunci când guvernul lansează o situație de criză națională, toate casele și apartamentele sunt închise din cauza unei infecții misterioase.

Rant: REC este fără îndoială una din cele mai înfricoșătoare serii de filme spaniole, acesta combinând în mod genial genul de filme found-footage (filmări găsite) cu genul zombie/infecție cu origini dubioase ce transformă oamenii în ființe fără raționament.

Fără prea multă expozițiune, suntem vârâți direct în mijlocul evenimentelor, urmărind-o pe reportera Ángela Vidal și pe cameramanul ei Pablo, în timp ce aceștia făceau un reportaj despre pompierii din Barcelona. Ei urmăresc o echipă de pompieri formată din Álex și Manu, în timpul unei intervenții pentru a evacua o bătrână care se închisese în casă. La fața locului aceștia descoperă un echipaj de poliție, precum și o gloată de chiriași gură-cască, curioși de ce se întâmplă la ei în bloc. Doamna cu pricina devine agresivă și începe să atace oamenii din jurul ei, forțând poliția să o împuște. Ei descoperă că între timp, clădirea în care se aflau fusese izolată și pusă sub strictă carantină și că nimeni nu are voie să părăsească locația. Așadar avem o locație închisă, claustrofobă, de parcă nu e de ajuns că urmărim totul prin intermediul camerei lui Pablo.

Atmosfera din film este incredibil de bine realizată, la acest lucru contribuind enorm faptul că actorii nu erau cunoscuți și că aceștia nu știau scenariul sau ce urmează să se întâmple cu personajele lor, deseori trăirile, stările de nervozitate și frică fiind cât se poate de reale.

Succesul filmului a generat nu doar o serie de alte trei continuări, dar și o rapidă adaptare americană. REC rămâne un film înfricoșător, numai bun de vizionat acum pe final de Octombrie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.