Loading...

Rick and Morty (2013- )

by Adrian Solomon, iulie 9, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Animație, Comedie, S.F.
Distribuție: Justin Roiland, Chris Parnell, Spencer Grammer, Sarah Chalke
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 22
Durată episod: 23 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 9.2

Despre: Rick Sanchez, un super-geniu alcoolic, se mută alături de familia fiicei sale Beth, un medic veterinar și un chirurg cardiac pentru cai. El își petrece timpul dezvoltând diverse proiecte dubioase, asta când nu își duce nepotul Morty (și mai apoi și pe sora acestuia Summer) în aventuri periculoase printr-o multitudine de dimensiuni.

Rant: De multă vreme animația a încetat să fie un produs destinat în exclusivitate celor mici. Programe ca Adult Swim sau Comedy Central, au multe serii ce se adresează unei audiențe mature precum: Archer, Ugly Americans, Southpark sau Family Guy. Astea nu înseamnă că nu pot fi savurate și de cei mici, doar că ceea ce este prezentat aici, glumele și situațiile, vor fi înțelese și percepute mai bine de către cei mai mari. Deseori aceste showuri sunt însoțite de ratinguri ce încurajează copii sub o anumită vârstă să le vizioneze doar cu acordul sau însoțiți de părinți.

Exact la fel este cazul și cu Rick and Morty, o combinație strălucită de situaționalul de familie abordat în Simpsons și puternica influență SF a excentricului Futurama. Dan Harmon, co-creatorul acestei serii, este mai bine cunoscut publicului pentru serialul Community, iar în Rick and Morty putem observa în dese rânduri paralele între cele două.

Seria este o sursă constantă de memes sau injokes între prieteni. Fiecare episod poate servi cu ușurință ca punct de intrare în serial. Aventurile constante ale celor doi, energia lunaticului Rick, despre care se pot face întregi studii psihologice, și asertivitatea naivului Morty, mereu prins în planurile cretine ale lui Rick, sunt motorul acestei serii și se pretează excelent unui binge-watch de calitate.

Chiar dacă personal am fost puțin descumpănit de calitatea grafică, conținutul acestui serial face toți banii. O recomandare musai pentru zilele ploioase anunțate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.