Loading...
RocknRolla (2008)

RocknRolla (2008)

by Adrian Solomon, mai 22, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Crime
Regie: Guy Ritchie
Distribuție:
Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba, Tom Hardy, Toby Kebbell, Jeremy Piven, Ludacris
Durată: 1 h. 54 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Londra este capitala europeană cu cea mai mare crește pe piața imobiliară. Doi gangsteri mărunți, One-Two și Mumbles, doresc să devină legitimi investind în această oportunitate dar sunt duși de nas de un rechin al pieței, Lenny Cole căruia îi intră în datorie. Cole încearcă să intre în afaceri cu un oligarh rus, dar contabila acestuia le vinde lui One-Twoo și Mumbles un pont despre o tranzacție de bani cash pe care aceștia se pregătesc să o jefuiască, astfel începând o horă demențială, în care mai intră o vedetă rock drogată, doi manageri inepți, un tablou foarte prețios și niște asasini ceceni.

Rant: RocknRolla reprezintă o întoarcere la filme de succes a regizorului, după două filme deja devenite clasice (Lock, Stock și Snatch), o mega-catastrofă (care mă facă să schimb ratingul de evitat cu Swept Away) și un film în care a încercat ceva dar nu i-a reușit pe deplin (Revolver). Așadar, după ce lasă tentativele de filozofie și darurile de nuntă deoparte, Ritchie revine la ce l-a consacrat, practic el punând serios umărul la stabilirea genului de british crime movie. Dialoguri rapide și amuzante, personaje mononominale și situații alambicate, toate frumos împletite și curat executate, fără pretenții mai mari decât a te amuza.

Cu toate că din cauza unor suprapuneri de orar, Statham nu a putut să revină pentru a patra colaborare cu Ritchie, Mark Strong, deja un favorit de-al casei conduce această distribuție plină ochi de talente, alături de Gerard Butler și Idris Elba, care ne demonstrează cât de amuzanți pot fi, Thandie Newton la apogeul senzualității ei, un Tom Hardy pre-Inception când încă studiourile nu se înghesuiau să îi bată la porți și să îl umple de oferte dar și o gașcă colorată de tipi pe care te-ai aștepta să îi vezi în acest gen de filme.

Povestea este un pic alambicată, așa cum îi șade bine unui film brit crime, dar nici pe departe atât de sofisticată pe cât a spus în Revolver. E suficient de notat că s-a revenit la acele lucruri care l-au făcut faimos, acel cool al filmării, acele dialoguri memorabile și un soundtrack care mereu te ține în priză. Omul e un maestru la făcut astfel de filme, de ce să schimbe rețeta – deja mă apucă teama pentru Aladin.

Recomandări regizori: Guy Ritchie

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.