Loading...

RRR (Rise Roar Revolt) (2022)

by Adrian Solomon, iulie 30, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Dramă, Epic
Regie: S. S. Rajamouli
Distribuție: N. T. Rama Rao Jr., Ram Charan, Ajay Devgn, Alia Bhatt, Shriya Saran, Samuthirakani, Ray Stevenson, Alison Doody, Olivia Morris
Durată: 3 h. 07 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: Ne aflăm în India colonială în jurul anilor 1920 iar populația este oprimată de regimul britanic. Doi eroi ai maselor se vor ridica să lupte pentru dreptate și libertate iar între ei se va naște o prietenie aparent de neînfrânt, până când misiunile lor personale se vor intersecta și îi va face pe cei doi să își reconsidere pozițiile unul față de celălalt.

Rant: Atunci când zic un film epic, mă gândesc la producții spectaculoase precum Lawrence of Arabia, Dr. Zhivago sau mai modernul Lord of the Rings, producții big-budget care a atras atenția prin sclipirea lor și grandoarea de care dădeau dovadă. Iată că și India, care de ceva vreme își încearcă mâna cu astfel de producții gigant, a dat lovitura anul acesta, reușind să facă din RRR unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale verii și unul dintre cele mai căutate filme.

Nu sunt foarte familiar cu filmele Bollywood, așa că pentru mine, RRR a fost un fel de inițiere în domeniu, și, chiar dacă nu sunt încă convins că vreau să mă adâncesc prea mult în această cinematografie, filmul m-a convins să îi lipesc eticheta de epic. Filmul are toate elementele la care te-ai putea aștepta de la o producție indiană: are dansuri coregrafiate magnific, are acțiune cât cuprinde, care întinde imaginația la maxim datorită efectelor speciale destul de bine implementate, cu câteva excepții. Are vedete atât locale cât și internaționale, făcând să fie mai degrabă o producție Pan-Indiană decât una tipic Bollywood. Ce nu are este acuratețe istorică așa că în nici un caz să nu luați drept bune evenimentele descrise. Așa cum a descris regizorul Rajamouli, filmul este un fel de răspuns la întrebarea ipotetică, ce ar fi fost dacă Bheem și Ram, cei doi protagoniști și reale figuri istorice, s-ar fi întâlnit și ar fi fost prieteni. Astfel, în loc de lecție de istorie primim o poveste despre prietenie, onoare și lupta pentru dreptate și libertate a unei națiuni asuprite.

RRR este definiția filmului bombastic, care surprinde deseori prin chichițe inovative, aducând o gură de aer proaspăt în peisajul box-office-ului internațional, fiind hitul verii. Filmul poate fi vizionat pe Netflix.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.