Loading...

Run (2020)

by Adrian Solomon, ianuarie 13, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Aneesh Chaganty
Distribuție: Sarah Paulson, Kiera Allen
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: O fată cu dizabilități motrice dar și suferind de multe alte afecțiuni, reușește totuși să ducă o viață normală grație mamei sale extrem de grijulii. Însă o serie de coincidențe bizare o fac pe tânără să bănuiască că mama ei ascunde un secret straniu.

Rant: Run este creat de Aneesh Chaganty, cel care nu cu mulți ani înainte făcuse Searching, acel thriller care se petrecea aproape în întregime în fața unui calculator. Dacă atunci filmul beneficia de o prestație solidă în ce ceea ce era un film one-man show, de data asta, Aneesh a avut nevoie de un duo dinamic, acesta găsindu-l în persoana lui Sarah Paulson, care dă extrem de bine pe roluri creepy, și talentata jună Kiera Allen, ea însăși suferind de dizabilitate motrică în viața reală, necesitând un scaun cu rotile pentru a se deplasa, acest lucru ajutând-o extrem de mult în creerea unui personaj cât mai real.

Run este unul dintre acele thrillerele mocnite care escaladează repede, ținând mai mereu ridicat factorul de creepyness, deoarece nu știi exact unde vrea să bată. De ce ar trebui noi să fim speriați de o mamă așa cum și-ar dori oricine, cel puțin asta ne spune începutul filmului, început extrem de eficient în a introduce spectatorului o stare de confuzie , după ce o vedem pe Diane Sherman, dând naștere unui copil cu foarte multe complicații. Scena ce urmează ne face să credem că pruncul nu a trăit, dar spre surprinderea noastră, aflăm că Diane nu este la vreun grup de suport pentru mame îndurerate ci la o ședință cu părinții, unde își laudă fata pentru persoana care a ajuns. Și într-adevăr, Chloe a crescut să fie o tânără extrem de isteață, crescută și educată acasă de o mamă mai mult decât inimoasă. Însă încet, încet, încep să apară mici sincope în relația celor două. Un mic gest facial de dezaprobare, o scurtă propoziție spusă pe un ton diferit, suficient cât să începem să bănuim că lucrurile nu sunt chiar așa de pe roze pe cât par a fi.

Mai departe vă las pe voi să descoperiți, suficient însă de spus să Run o să ajungă să vă țină cu sufletul la gură mai ales în momentele sale de final, fiind un thriller foarte eficient, în ciuda câtorva scene care o să te facă să chestionezi deciziile personajelor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.