Loading...
Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

by Adrian Solomon, septembrie 1, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Horror
Regie: André Øvredal
Distribuție:
Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Zajur, Natalie Ganzhorn, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Un grup de tineri dezlănțuie o entitate blestemată asupra unui orășel liniștit, iar poveștile de groază pe care le știau de mici încep să prindă viață noapte de noapte.

Rant: Din capul locului o să recunosc că producțiile horror nu sunt printre favoritele mele. Așadar și reticența cu care am pornit vizionarea acestui film, era destul de justificată (cu siguranță nu e ideea mea preferată de a petrece o după-amiază liniștită). Dar dacă tot am făcut-o și pe asta, ia hai să-mi dau cu părerea. Ăsta e și momentul în care o să încerc să gândesc pe două voci, cea personală înfierând tâmpenia asta ca un produs ce jignește inteligența privitorilor, care este lipsit de orice urmă de suflet, un horror generic, paint by numbers, care dacă nu ar fi avut pecetea lui Guillermo del Torro, nu cred că ar fi trecut de scrutinul criticilor. Dar a doua voce care îmi vorbește undeva, timidă în spate (confirmând fie faptul că sunt posedat sau am un lejer început de schizofrenie) îmi zice: „Bine, bine dar fanilor horror o să le placă monștrii și scenele de jump-scare, și cu siguranță vor aprecia acest produs!” Și nu pot să nu îi dau dreptate!

Guillermo del Torro este un avid fan a tot ce înseamnă horror. Chiar dacă nu este regizor, onoarea revenindu-i lui André Øvredal, cel care a regizat Trollhunter, simpla lui prezență în credite confirmă faptul că produsul va avea o anumită calitate. Și dacă aceasta nu vine din poveste, care este așa cum ziceam, de o banalitate ieșită din comun, calitatea vine din atmosfera creepy pe care filmul o construiește și pe monștrii foarte inventivi (chiar dacă la unul dintre ei parcă s-a terminat bugetul pentru efecte speciale). Actorașii sunt iluștrii necunoscuți, ceea ce mai tot timpul aduce beneficii acestor tipuri de producții, iar unul dintre ei pare a fi dublura tânără a lui Jimmy Fallon.

Așadar, cu toate că detest cu pasiune acest gen de filme, cred că Stories to Tell in the Dark a fost decent, poate chiar musai pentru fanii genului. Ah, cât pe ce să uit, filmul este o adaptare a unei serii de nuvele de groază pentru adolescenți.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.