Loading...

Shaman King (2021- )

by Adrian Solomon, august 24, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Fantezie, Shounen
Studio: Bridge
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 52
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 6.70

Despre: Șamanii sunt ființe extraordinare, capabile de a comunica cu spiritele celor răposați, invizibile ochiului oamenilor de rând. Tot la cinci sute de ani, un turneu special este ținut numit Shaman Fight, unde participanții pot lupta pentru șansa de a intra în comuniune cu Spiritul Suprem și de schimba lumea după bunul lor plac. Asakura Yoh este unul dintre acești participanți, un băiat liniștit, căruia îi place să se împrietenească cu fantomele decedaților și de a le conduce pe ultimul lor drum. În pregătirea pentru acest turneu, el se aliază cu fantoma unui samurai legendar, împreună făcând o echipă extraordinară.

Rant: Shaman King reprezintă pentru mine nostalgie, o amintire a vremurilor când tocmai înțelesesem conceptul de anime și eram mereu dornic de mai mult (prea multe nu s-au schimbat). Însă, vizionând serialul pe Fox Kids, adică varianta cenzurată, și dublat în română, mereu am avut impresia că nu se ridică la mai mult decât un show pentru cei mici. Spre surpriza mea, am avut ocazia să văd un episod în japoneză și impresia inițială s-a năruit. Iată că după câțiva ani buni, șansa îmi scoate din nou acest serial în față, de data asta având de a face cu varianta completă care adaptează manga cu fidelitate.

Grafica este decentă, aș zice că este chiar basic pentru un shounen modern, decorurile sunt migăloase și animația deseori pare a se inspira și de a avea același feeling ca cel al originalului. Un punct în minus ar fi pasul extrem de rapid cu care se trece prin materialul sursă, producătorii fiind deciși a comprima o ditamai povestea în doar 52 de episoade, lucru ce duce la omiterea unor detalii din caracterizarea personajelor, făcându-le mai seci și mai găunoase. Dar cum suntem încă la început cu seria, vreau să îi acord clemență, acordându-i un decent, dar rezervându-mi dreptul de a reveni asupra acestei decizii, odată ce seria va fi completă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.