Loading...

Sick Note (2017-2018)

by Adrian Solomon, noiembrie 27, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie neagră
Distribuție: Rupert Grint, Nick Frost, Don Johnson, Pippa Bennett-Warner, Lindsay Lohan
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 14
Durată episod: 22 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 6.8

Despre: Daniel Glass este un tânăr obișnuit, care preferă să chiulească de la servici, și să se joace toată ziua alături de un prieten virtual. Dar într-o zi fatidică, prietena se desparte de el, cei de la servici îl dau afară și în urma unui consult de rutină, doctorul curant descoperă că acesta are cancer. Toată viața îi va fi dată peste cap, dar în cel mai pozitiv mod posibil, deoarece toată lumea se comportă grozav cu el acum, până când este informat că i s-a pus un diagnostic greșit. El alege să continue cu minciuna, și să țese o plasă din ce în ce mai complexă de minciuni care îl vor afecta atât pe el cât și pe toți cei din jurul său.

De ce să mă uit? Sick Note este un serial britanic produs de Sky One, care îl regăsește în distribuție pe Rupert Grint (Ron din Harry Potter – că tot mă întrebam recent pe unde își mai face veacul ăsta). Este extrem de facil de urmărit, în special că fiecare episod se termină cu un cliff-hanger care te face să îl iei pe următorul la rând cât mai repede posibil. Premisa aș zice că este de-a dreptul shakespeariană, aducând cu A Midsummer Night’s Dream, și anume este un joc al erorilor care se transformă într-o perpetuare constantă a minciunilor. Cei doi protagoniști nu fac nici un efort în a ne face să ne pese despre ei, Glass fiind un pierde vară clasic fără nici o calitate aparent pozitivă, care plutește prin viață fără a-i păsa prea mult de cei din jur, având drept singur scop jocul său video pe care îl joacă aproape neîncetat, iar doctorul Iain Glennis (un Nick Frost în formă mare) candidând la, probabil, titlul de cel mai necalificat doctor din existență. Datorită inaptitudinii acestuia din urmă, tânărul Daniel este diagnosticat în mod greșit cu cancer esofagian, fapt ce îi dă viața peste cap. De fapt îți este greu să găsești pe cineva cu care să empatizezi în toată seria, fiind folosite aproape toate șabloanele de oameni ce te-ar putea scoate din sărite. Ba pupincuriști ca șeful Michael, ba psihopați precum șeful suprem Kenny West (un Don Johnson care se distrează de minune în rol) și o întreagă menajerie de adulterini, trophy-wives, bad parents și așa mai departe. Cu toate astea, episoadele se derulează extrem de repede odată ce te prinde serialul iar situațiile în care se regăsesc protagoniștii sunt din domeniul celor cringe comedy, aproape garantate să îți producă stări de disconfort pentru că râzi la așa ceva.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.