Loading...
The End of the F***ing World (2017-)

The End of the F***ing World (2017-2019)

by Adrian Solomon, septembrie 27, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie neagră
Distribuție: Alex Lawther, Jessica Barden, Gemma Whelan, Wunmi Mosaku, Steve Oram, Christine Bottomley, Navin Chowdhry, Barry Ward
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~20 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.1

Despre: James și Alyssa au 17 ani, sunt colegi la aceeași școală și ambii sunt un pic diferiți. El crede că este psihopat datorită unor traume din trecut, ea crede că este sofisticată și matură. Cei doi plănuiesc să fugă de acasă și să pornească în căutarea tatălui real al lui Alyssa, călătoria devenind o aventură ce capătă proporții nebănuite.

Rant: Serialul poate fi repede terminat într-o după-amiază liniștită, spunând o poveste coerentă și destul de provocatoare. Din nou avem de a face cu o adaptare de comics, plus că avem un sezon 2 pe țeavă în scurtă vreme așa că motive sunt suficiente să fiți tentați de această comedie neagră. Dar se merită?

Eu sunt de părere că da, cu toate că protagoniștii pot fi mai greu de plăcut, cu toate că la sfârșitul zilei, când afli prin ce au trecut cei doi, nu ai cum să nu te uiți cu simpatie la necazurile prin care trec. Așadar serialul îi urmărește pe James, un psihopat auto-declarat care sătul să ucidă animale neajutorate, decide să facă pasul următor, alegând-o ca victimă pe Alyssa, o colegă nou de la școală, o fată ce se vrea a fi sofisticată și matură, cu un comportament extrem de agasant, care decide să fugă de acasă. Dacă lucrurile ar fi doar așa, am fi oripilați de un asemenea scenariu oribil, dar diferența este făcută de faptul că suntem martori la vocile lăuntrice ale celor doi protagoniști, care demască toate incertitudinile și trăirile lor. Aflăm că el se consideră gol de sentimente – o să vedem și de ce pe parcurs, și încearcă diverse activități care să îi inspire orice urmă de sentiment, pe când ea este extrem de nesigură, o fetiță neajutorată care se ascunde în spatele unui zid de sarcasm și cinism, deseori bravând pentru a-și atinge scopul, însă regretând imediat.

Cei doi pleacă de acasă, destinația finală fiind la început incertă, pentru ca mai apoi să se reorienteze spre găsirea tatălui natural al lui Alyssa, doar că belele se țin de ei la tot pasul, lumea fiind destul de neprietenoasă, ei având o serie de lecții de învățat despre comportamentul uman. În curând vor fi chiar și urmăriți de autorități, serialul devenind un soi de Bonnie și Clyde adolescentin, minus împușcături și violență, varianta britanică.

Așadar, lucrul care face sau desface serialul este reprezentat de cele două personaje principale și cât sunteți voi dispuși să empatizați cu ele. Dacă le veți da o șansă, există o mare probabilitate să vă placă seria, aceasta tratând multe teme de actualitate precum abandonul, suicidul, găsirea locului în societate și necesitatea purtării unei măști pentru a putea interacționa după regulile sistemului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.