Loading...
So I'm a Spider, So What (aka. Kumo Desu ga, Nani ka) (2021- )

So I’m a Spider, So What? (aka. Kumo Desu ga, Nani ka?) (2021- )

by Adrian Solomon, aprilie 29, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Supranatural, Isekai
Studio: Millepensee
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 22 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 7.28

Despre: După ce o explozie dintr-o școală ucide o clasa întreagă de elevi, aceștia se trezesc reîncarnați într-o altă lume. În timp ce colegii ei sunt prinți, elfi sau dragoni, Kumoko se trezește reîncarnată drept un păianjen umil, și va fi nevoită să supraviețuiască într-o lume extrem de ostilă speciei ei.

Rant: Da, da, vă aduc la orizont un nou isekai, de ce ar fi ăsta mai bun ca ultimele sute de isekaiuri de care am menționat până acum. La prima vedere So I’m a Spider, So What? pare a fi o tentativă de That Time I Got Reincarnated as a Slime. Avem același adolescent prins într-o lume străină, doar că nu mai e reîncarnat drept un slime ci păianjen, o creatură la fel de umilă în bestiarul fantasy-ului modern. Acesta se trezește la fel într-o peșteră și ajunge să devină un personaj extrem de OP. Ce face diferit acest serial este să ne prezinte cum ajunge acest păianjen, extrem de draguț și vioi, la un nivel așa de mare, fără a o lua pe scurtătura luată de slime care doar a înghițit un dragon mega OP. Kumoko se zbate pentru viață în fiecare moment încă de la naștere, este arsă, otrăvită, secționată și scapă din situații imposibile doar datorită abilităților folosite și a inteligenței sale umane. Ea se adaptează, gândește logic și depășește situații aparent insurmontabile iar noi ne atașăm de ea și de periplul ei prin eternul labirint.

O schimbare majoră față de light novels, este felul în care ne este prezentată povestea. Dacă acolo vedeam spuse pe rând poveștile lui Kumoko și ale colegilor ei, în anime acestea se întrepătrund cu câteva libertăți creative chiar inteligente care o să constituie niște plot twisturi majore. Așa cum ziceam, ne este prezentată și situația colegilor ei, toți membrii ai elitei, bogați, frumoși, educați. Toți își aduc aminte de viața lor anterioară și caută în mod activ să se caute și să se protejeze unul pe celălalt, unii dintre ei trecând prin experiențe revelatoare, cum ar fi bully-ul lui Kumoko, care s-a trezit dragon și care ajunge să își regrete faptele din viața trecută. Chiar dacă îndeplinește mai mult scopuri expozitive, povestea colegilor este oarecum mai puțin interesantă decât cea a lui Kumoko.

Nu e neapărat nevoie să vă dați peste cap să vedeți această producție, dar pentru fanii isekai consider că este una ce nu ar trebui ratată. Se subînțelege că arahnofobii nu au ce căuta aici.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.