Loading...

Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)

by Adrian Solomon, mai 18, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Aventură
Regie: Kelly Asbury, Lorna Cook
Distribuție: Matt Damon
Durată: 1 h. 23 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: În vestul sălbatic american al secolului 19, se naște un pui de mustang care crește și devine liderul turmei de cai. Spirit neîmblânzit dar mereu curios, acesta este capturat de niște oameni și vândut armatei, dar încăpățânarea, mândria și demnitatea acestuia sunt de neclintit, el refuzând să fie încălecat de către soldați. Reușind să scape de ei, acesta pornește în căutarea propriei turme.

Rant: Spirit: Stallion of the Cimarron este o animație mai veche dar una care încă arată deosebit de bine și după aproape 20 de ani. Povestea mustangului este una universală pentru indienii din secolul 19, mândrii luptători dar neputincioși în calea progresului omului alb, și a expansiunii sale teritoriale. Coloana sonoră semnată de Hans Zimmer aduce în prim plan câteva riffuri familiare iar cântecele din film sunt cântate toate de Bryan Adams cu a sa voce inconfundabilă. Matt Damon ne asigură singurele replici de dialog din partea cailor care, har domnului, nu vorbesc și nici nu cântă. Mai mult, animatorii au făcut o treabă fantastică studiind pe îndelete și reproducând destul de amănunțit caii din film, de la mișcări până la sunetele scoase de aceștia. Este una din acele animații ever-green care poate oricând fi prezentată copiilor de toate vârstele, aceasta putând fi găsită pe Netflix.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.