Loading...

Steel Rain 2 (aka. Gangcheolbi 2: Jeongsanghoedam) (2020)

by Adrian Solomon, septembrie 28, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller politic
Regie: Yang Woo-suk
Distribuție: Jung Woo-sung, Kwak Do-won, Yoo Yeon-seok, Angus Macfadyen
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Un summit între Coreea de Sud, Coreea de Nord și SUA referitor la siguranța zonei și păstrarea păcii este întrerupt atunci când liderii țărilor sunt răpiți de un general rebel și forțați la bordul unui submarin atomic.

Rant: Dacă prima parte era mai mult un thriller de acțiune bine balansat, cu personaje bine delimitate, aici avem o fantezie tipică sud coreeană, care vine să ne arate că și nordicii „e oameni de treabă”, cel puțin atât timp cât nu au o armă în mână sau degetul pe butonul de lansare a vreunei rachete nucleare, sudiștii sunt oamenii stoici, patrioți, predispuși la sacrificiu iar americanii sunt corupți, înfometați de putere, având la cârmă un păcălici de care toată lumea vrea să se scape iar japonezii uneltesc din umbră, mereu geloși și neînțeleși. Se vorbește mult în film, atât de mult încât devine plictisitor pe alocuri, suficient cât să mă facă să nu mai prea pese de finalul glorios care probabil vrea să inspire populați sudului. Am văzut filme mult mai bune din partea celor doi protagoniști principali dar și asta merge la plictiseală.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.