Loading...

Sweet Tooth (2021- )

by Adrian Solomon, iunie 12, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Aventură
Distribuție: Nonso Anozie, Christian Convery, Adeel Akhtar, Stefania LaVie Owen, Dania Ramirez, Aliza Vellani, James Brolin, Will Forte
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~40 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.2

Despre: Omenirea este aproape decimată în urma unui virus nemilos. În același timp, toți nou născuții prezintă semnele unor mutații genetice, aceștia manifestând trăsături animalice cum ar fi coarne, pene sau solzi. Disperați pentru a da vina pe cineva, oamenii îi numesc hibrizi și încep a-i vâna, fie pentru răzbunare, fie pentru a conduce experimente asupra lor. După mai mulți ani, micuțul hibrid om-cerb pe nume Gus, crește alături de tatăl său, izolat de restul lumii. După o serie de evenimente neașteptate, Gus se vede nevoit să părăsească pădurea natală și să se aventureze în lumea largă, în speranța de a-și găsi mama, în drumul său el întâlnind o sumedenie de aliați surprinzători dar și de inamici periculoși.

Rant: Sweet Tooth este un alt serial marca Netflix (produs de Robert Downey Jr în colaborare cu nevasta sa) care adaptează o serie populară de benzi desenate, și o face foarte bine, fiind unul dintre acele seriale care fac cinste materialului sursă. Se simte implicarea autorului Jeff Lemire în producerea serialului, cu toate că spre deosebire de fatalismul lumii prezentă în benzile desenate, Netflix optează pentru o aventură family-friendly, una care poate fi urmărită și savurată de toată familia. După primele episoade am remarcat coloana sonoră fantastică, dar în special prospețimea adusă de optimismul incurabil al lui Gus (un surprinzător de bine distribuit Christian Convery) care îl umanizează și face să ne fie imposibil să nu ținem cu această mogâldeață de om. De cealaltă parte, Nonso Anozie face uz de statura sa impozantă pentru a-i da viață lui Big Guy (un alt exemplu de schimbare de rasă într-o cursă neobosită a lui Netflix de a fi politically correct – nu că această schimbare are repercursiuni asupra poveștii sau deranjează în vreun fel anume) un tip ursuz, brutal, dar care ascunde un suflet cald, plin de cicatrici.

Așadar Sweet Tooth este un serial pentru toată lumea, cel mai bine putând fi descris ca o combinație de Bambi și Mad Max, un serial care combină momente de magie pură de tip Spielberg, cu scene greu de digerat, care reușesc să ne întristeze (primul episod este dominat de umbra lungă pe care scurtul rol a lui Will Forte o aruncă peste poveste).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.