Loading...

The Burial (2023)

by Adrian Solomon, noiembrie 12, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Biografic
Regie: Maggie Betts
Distribuție: Jamie Foxx, Tommy Lee Jones, Jurnee Smollett, Alan Ruck, Mamoudou Athie, Pamela Reed, Bill Camp
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Inspirat din evenimente reale, filmul prezintă lupta legală a unui avocat îndârjit și a unui patron de firmă de pompe funebre a cărei existență este pusă în pericol de o corporație mamut care nu joacă după reguli.

Rant: Jamie Foxx reușește mai mereu roluri interesante indiferent de proiectul în care se află. La fel stau lucrurile și aici, în acest biopic despre unul dintre cei mai mari dar și mai controversați avocați americani, și procesul care l-a făcut pe acesta un nume atât de mare. Willie Gary, un avocat specializat în procese de despăgubiri materiale provocate de accidente, se mândrește cu un record curat de zero procese pierdute, asta până când la ușa lui se prezintă Jeremiah Joseph O’Keefe, patronul unei firme de pompe funebre din Biloxi, Mississippi. Acesta îi propune un proces interesant dar unul de cu o altă natură decât cele cu care era obișnuit Willie. Jeremiah se confruntă cu pierderea firmei în favoarea unei companii gigant care a jucat necinstit și l-a adus în pe acesta în pragul ruinei. Filmul prezintă tensiunile din curtea de judecată, dar nu ezită să o dea în chestiuni rasiale atunci când momentul i-o permite. Willie este un personaj vibrant, adus la viață cu mare gusto de un neobosit Foxx, care se pare că a trecut cu bine peste pericolele medicale cu care s-a confruntat în trecutul recent. Și Tommy Lee Jones face un rol destul de solid, trio-ul fiind completat de prestația excelentă a lui Jurnee Smollett pe post de avocat brutal al apărării. Disponibil pe Amazon Prime.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.