Loading...

The Continental: From the World of John Wick (2023)

by Adrian Solomon, octombrie 30, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Crime
Distribuție: Mel Gibson, Colin Woodell, Mishel Prada, Ben Robson, Hubert Point-Du Jour, Nhung Kate, Jessica Allain, Ayomide Adegun, Jeremy Bobb, Peter Greene
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 3
Durată episod: 4h. 29 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 7.2

Despre: Povestea din spatele lui Winston Scott, managerul celebrului hotel The Continental din seria John Wick, și cum a ajuns el să ocupe această poziție.

Rant: The Continental: From the World of John Wick este un soi de test, de a vedea cum funcționează lumea lui John Wick (de unde și titlul pompos) fără celebrul protagonist. Și trebuie să zic că funcționează destul de decent. Bine, poate lipsește flerul lui Chad pentru regia scenelor de acțiune în special cele gun-fu, dar avem în schimb niște scene de arte marțiale de mai toată mândria care oricând și-ar fi găsit locul lângă cele executate de Keanu Reeves și deșii săi colaboratori. Faptul că este o mini-serie de doar trei episoade ajută mult ca povestea spusă să fie una fluidă, închegată, iar personajele implicate să nu fie niște șabloane uni-dimensionale, fiecare fiind destul de bine conturate. Distribuția este în mare parte compusă din actori mai puțin cunoscuți, peste care domnește cu autoritate însă Mel Gibson, cu un rol de zile mari.

Povestea în sine îl urmărește pe tânărul Winston Scott, repatriat în State de cruda sa figură paternă, Cormac – managerul stimatei instituții hoteliere The Continental. Acesta îl însărcinează pe Winston cu misiunea de a-l găsi pe fratele său Frankie, care tocmai ce furase un obiect deosebit de prețios din seiful hotelului și anume o matriță de făcut celebrele monede de aur folosite drept valută de toți asasinii. Lucrurile iau tot felul de întorsături în mod foarte subit, așa că Winston ajunge să formuleze un plan de a-l detrona pe Cormac din poziția sa, cu ajutorul unei echipe destul de pestrițe de neadaptați sociali. Acțiunea este în continuă mișcare, nu te prea poți plânge de timpi morți excesivi – poate doar atunci când aceasta este concentrată asupra polițistei KD și a vendetei sale misterioase împotriva fraților Scott. Seria recreează New York-ul din anii 80 din plină criză a gunoaielor, peste care este trecut un filtru autumnal, de galben mohorât, dar care dă un efect interesant. Muzica este o însumare a hiturilor anilor 70, dar una pe care cu siguranță ai auzit-o deja de prea multe ori în alte filme așa că dacă conceptul tău de a fi cool este de a încheia un film din nou pe piesa Baba O’Reily de la The Who, te-ai nimerit atunci în locul potrivit.

The Continental este un prilej bun de a mai vedea și alte lucruri desfășurate în universul lui John Wick, iar succesul acestei mini-serii nu poate decât să bucure producătorii în vederea spin-offului cu Ana de Armas – Ballerina, care stă să apară anul viitor, dar și a unui probabil John Wick 5 despre care nu se știe încă dacă va fi sau nu realizat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.