Loading...

The Disastrous Life of Saiki K. (aka. Saiki Kusuo no Ψ-nan) (2016-2018)

by Adrian Solomon, martie 6, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Slice of Life
Studio: JC. Staff
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 73
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 8.43 / S2 – 8.44

Despre: Kusuo Saiki încearcă din răsputeri să ducă o viață de elev cât mai normală, în ciuda faptului că el este cel mai puternic telepat din lume. Și puterile sale nu se opresc doar la telepatie, acesta putând face cam tot ce dorește, doar cu ajutorul minții. El este de fapt atât de puternic încât și-a montat două antene în cap ca să estompeze potența forțelor sale telepatice. Dar ghinionul său este că el e înconjurat constant de prieteni ciudați și de o familie supra-afectuoasă, iar căutarea sa eternă a unui loc liniștit se termină în cele mai multe cazuri în eșec.

Rant: De foarte multă vreme nu m-am mai simțit așa de bine vizionând un anime. Saikik (un joc subtil sau nu prea de cuvinte ce ascunde pronunția englezescului psychic) este un gag comedy show în stil Gintama, în care poantele curg, dar și sunt livrate, la foc automat, eu deseori nereușind să citesc toată subtitrarea la anumite scene. Ba mai mult, dat fiind faptul că personajul principal poate citi gândurile celor din jur, aceste gânduri adesea reprezintă adevărate stream-of-consciousness, redate la viteză sporite. Galeria de personaje secundare, care îi fac viața un chin protagonistului nostru, este destul de diversă și eclectică, așa cum îi șade bine unui serial mai lung de 12 episoade. Creatorii au ales să acorde fiecărui personaj timp suficient de expunere, încât să ajungi să îi cunoști mai bine și să chiar ții la ei, în unele cazuri, așa că pe final, o să te încerce un sentiment de tristețe ca și cum te-ai despărți de niște prieteni apropiați.

Seria se găsește pe Netflix și poate fi lejer binged pe parcursul unui weekend, dar la fel de bine poate fi vizionată în doze mici, episoadele fiind împărțite în mini episoade de câte 5 sau 10 minute fiecare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.