Loading...
The Falcon and the Winter Soldier (2021)

The Falcon and the Winter Soldier (2021)

by Adrian Solomon, martie 21, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, MCU
Distribuție: Sebastian Stan, Anthony Mackie, Wyatt Russell, Erin Kellyman, Danny Ramirez, Georges St-Pierre, Adepero Oduye, Don Cheadle, Emily VanCamp, Daniel Brühl
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 6
Durată episod: ~50 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 7.6

Despre: Falcon încearcă să trăiască într-o realitate fără Captain America, chinuindu-se cu moștenirea lăsată de acesta. Bucky încearcă să se readapteze la viața normală, după ce a comis atrocități inimaginabile cât timp a fost controlat de HYDRA. Cei doi vor găsi să lupte pentru o cauză comună atunci când o grupare radicală va pune în pericol siguranța lumii.

Rant: Nici nu s-a așternut bine praful ridicat de sfârșitul lui Wandavision că deja Disney+ a început difuzarea unui nou serial care face parte din phase 4 al MCU. Următorii la rând sunt Sam Wilson – aka. The Falcon și Bucky Barnes – The Winter Soldier, doi dintre cei mai apropiați prieteni a lui Steve Rogers – Captain America. Personal îmi place extrem de mult acest format de miniserie, care explorează personajele secundare din filmele Marvel, personaje poate prea mici pentru propriul lor film, dar suficient de atractive pentru a-și merita o serie TV. Iar la banii investiți în aceste producții, nu simți nici o secundă că te uiți la ceva produs făcut pentru televiziune. Și așa cum Wandavision a demonstrat, și aceste personaje secundare pot oricând să aibă o poveste captivantă de zis.

Cu un singur episod apărut la momentul scrierii acestui articol, poate părea exagerat calificativul dar ce am văzut mi-a plăcut destul de mult, cu toate că poveștile celor doi protagoniști încă nu s-au intersectat. Sam Wilson are de făcut o decizie în ce privește povara moștenirii lăsate către Steve Rogers, și anume identitatea de Captain America pe care Sam este ezitant în a-și o asuma. Mai mult, el trebuie să se reacomodeze la realitate după ce a fost printre cei dispăruți în urma blipului, precum și să se reconecteze cu familia sa, care la rândul ei își are propria parte de probleme. De cealaltă parte se află Bucky, care suferă de coșmaruri recurente așa cum își aflăm în urma vizitei sale programate la doctorul psihiatru militar ca parte mandatorie a reabilitării sale. El încearcă să facă pace cu fantomele trecutului, care încă îl bântuie.

La toate astea mai aflăm că guvernul american plănuiește o surpriză neplăcută pentru Sam dar de existența unui grup terorist numit Flag Smashers, care adoptă filozofia lui Thanos și care are proiecte sinistre pentru viitorul lumii. Din distribuție se pot identifica câteva personaje care urmează să apară precum Helmuth Zemo – villanul din Civil War sau agenta 13 – Sharon Carter din Captain America: Winter Soldier dar și a multor alte surprize.

Primul episod ne-a arătat de toate, de la scene de acțiune pline de adrenalină și care par a fi făcute pentru marile ecrane, până la un pas introspectiv și bazat pe drama internă a celor personaje, suficient pentru a aștepta episoadele viitoare în vinerile ce vor urma. Sper că nu va dezamăgi și că va continua trendul mini-seriilor de bună calitate, marca Marvel.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.