Loading...
The Game (1997)

The Game (1997)

by Adrian Solomon, septembrie 26, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Mister
Regie: David Fincher
Distribuție:
Michael Douglas, Sean Penn, James Rebhorn, Deborah Kara Unger, Peter Donat, Carroll Baker, Armin Mueller-Stahl
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: Nicholas van Orton este un bancher de succes, bogat dar alienat de cei din jur. Nevasta l-a părăsit, iar de fratele său Conrad, singura rudă apropiată rămasă în viață, este din ce în ce mai înstrăinat. Odată cu împlinirea a 48 de ani, Conrad apare pe nepusă masă și îi face un cadou surpriză, o invitație la un joc select, cu promisiunea că îi va schimba viața.

Rant: Cam mult timp am lăsat să treacă fără să văd această capodoperă a suspansului creată de David Fincher, un geniu al acestui stil, de parcă faptul că este un adevărat magician în spatele camerei nu ar fi fost de ajuns. Având în filmografie titluri precum Seven, Fight Club, Zodiac, The Social Network sau The Curious Case of Benjamin Button, e greu să pui The Game pe un loc fruntaș, dar acest lucru nu face decât să ateste măreția acestui regizor, nicidecum să diminueze calitatea de necontestat a acestui film.

Filmul începe destul de molcom, cât să îl observăm pe personajul principal trăindu-și viața, destul de monoton aș zice, retras în lumea sa a finanțelor, burselor și acțiunilor. Nu are timp să răspundă fostei sale soții, este neplăcut cu cei care îi adresează la mulți ani, considerându-i băgăcioși, dar în mod surprinzător, acceptă invitația la cină din partea unui Mr. Seymour Butts. Acesta se dovedește a fi fratele său înstrăinat, revenit din Ibiza doar pentru a-i ura la mulți ani, cu toate că de fapt i-a pregătit acestuia o surpriză enormă. Conrad îl îndrumă spre un centru de recrație, RCS, a cărui reprezentativ îi promite că experiența pe care i-o pregătesc îi va schimba cursul vieții. Sceptic la început, Nicholas se trezește atras tot mai puternic în mrejele acestui joc, până când realitatea se contopește cu iluzia, iar noi ca spectatori rămânem stupefiați, alături de protagonist, neștiind unde începe una și unde se termina alta.

Filmul excelează la capitolul suspans și la subminarea așteptărilor, iar odată ce jocul a început, acesta trebuie jucat până la capăt. Michael Douglas face un rol senzațional, fiind ghidul perfect în această nebunie prin care ne târâie filmul.

Putem observa în film mai toate elementele atât de dragi lui Fincher, de la tăieri rapide, la cadre largi, neobturate care să captureze cât mai mult detaliu posibil pentru a spune o poveste cât mai completă, la mici inserții și o mânuire extraordinară a camerei. Filmul e clar de domeniul musai și pentru cei mai scorțoși spectatori, rămânând la fel de interesant și după atâția ani.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.