Loading...
Brick (2005)

Brick (2005)

by Adrian Solomon, august 4, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Neo-noir, Mister
Regie: Rian Johnson
Distribuție:
Joseph Gordon-Levitt, Emilie de Ravin, Nora Zehetner, Matt O’Leary, Noah Fleiss, Lukas Haas, Brian J. White, Meagan Good, Noah Segan, Richard Roundtree
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: După ce primește un apel disperat din partea fostei sale iubite, adolescentul singuratic Brendan Frye află că aceasta a murit. El se apucă să investigheze acest caz de unul singur, infiltrând diverse găști din școală pe care în mod normal le evita. În căutarea sa după adevăr, el întâlnește unele din cele mai suspicioase personaje, totul culminând cu întâlnirea sa cu un traficant de droguri numit The Pin.

Rant: Brick este unul din acele filme apărute mai demult, de care probabil nu ai aflat și care te va surprinde prin calitatea sa deosebită și jocul actoricesc impecabil a lui Joseph Gordon Levitt. Filmul surprinde chintesența genului noir, dar în loc să meargă pe poteca bătătorită de multe alte filme, decide să plaseze acțiune într-un liceu, iar protagoniștii să fie liceeni respectivi. Și personajul lui JGL – Brendan, este detectivul tipic hardboiled, într-un omagiu clar adus acestui tip de literatură, specifică anilor 30-50.

O mare surpriză la momentul vizionării, cred că este unul dintre cele mai bune filme neo-noir apărute în ultimele două decenii așa că spor la vizionat!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.