Loading...

The Gray Man (2022)

by Adrian Solomon, iulie 26, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Thriller acțiune
Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Distribuție: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Wagner Moura, Julia Butters, Dhanush, Alfre Woodard, Billy Bob Thornton
Durată: 2 h. 02 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Cel mai bun agent secret al CIA-ului a cărui identitate nu este cunoscută de nimeni, descoperă în timpul unei misiuni de rutină, niște secrete care nu ar fi trebuit descoperite. Pe urmele lui este asmuțit un agent din sectorul privat, care nu joacă după reguli, și care pune o recompensă uriașă pe capul protagonistului.

Rant: The Gray Man se dorește a fi block-busterul verii pentru Netflix, precum și începutul unei francize. Și cu toate că reunește la start o distribuție impresionantă, de la regizorii Anthony Russo și Joe Russo, la vedetele Ryan Gosling, Chris Evans sau Ana de Armas, pe un buget de 200 milioane de dolari, filmul nu reușește să fie mai mult decât un alt film generic de acțiune. Cu personaje nememorabile și cu un fir narativ rudimentar, această aventură care ne poartă prin toată lumea nu reușește să se ridice la așteptările pe care Netflix le avea de la ea.

Povestea este una cât se poate de generică și nu reliefează prea mult personajele principale, oferindu-le vagi contururi arhetipale în care îi putem plasa de la prima întâlnire, actorii navigând rolurile mai mult datorită carismei și talentului lor natural. Gosling, aici cunoscut doar sub pseudonimul de Sierra Six (pentru că 007 era deja luat (sic)) este un mega giga agent, recrutat din pușcărie de către viitorul său handler/mentor Fitzroy. Acesta va urma să facă parte dintr-o unitate secretă a CIA, devenind în timp cel mai de succes membru al ei. Anii trec, Fitzroy se pensionează iar succesorul Carmichael, pare a fi determinat să lichideze acest program secret. În timpul unei misiuni de asasinare, datorită convingerii sale de a nu implica minori drept victime colaterale, Six refuză să asculte ordinele superiorilor săi, ajungând în conflict cu aceștia, în special atunci când pune mâna pe niște informații incriminatoare la adresa lor. Aflat pe fugă, el se trezește cu o groază de urmăritori pe urmele sale, în special pe Lloyd Hansen, interpretat de Chris Evans. Acesta pare a se afla într-o despărțire de rolul Steve Rogers/Captain America, care i-a impactat cariera în ultima decadă, încarcerând aici să fie un villain credibil, cu toate că felul în care este scris personajul îl face să semene mai mult cu un Elmer Fudd sau un Coyote din desenele animate. O mai avem și pe agenta Dani Miranda, Ana de Armas care pare a fi tras cel mai scurt băț, pentru că rolul ei este dureros de uni-dimensional și fără profunzime, lucru de care, de altfel, suferă mai toate personajele din acest film.

The Gray Man este excelent dacă dorești doar un film de acțiune fără suflet și lipsit de originalitate. Scenele de urmărire sunt electrizante iar din punct de vedere cinematografic nu prea am multe de reproșat decât proasta iluminare a anumitor scene de acțiune în care te chinui să percepi ce se petrece.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.