Loading...

The Half of It (2020)

by Adrian Solomon, iunie 1, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie romantică
Regie: Alice Wu
Distribuție: Leah Lewis, Daniel Diemer, Alexxis Lemire, Collin Chou
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Având mare nevoie de bani, adolescenta Ellie Chu acceptă să îl ajute pe colegul ei, Paul Munsky, în tentativa acestuia de a o cuceri pe frumoasa Aster Flores, scriindu-i acesteia o serie de scrisori. Însă cu cât se implică mai mult, cu atât mai mult Ellie își dă seama că s-ar putea ea însăși să aibă sentimente pentru Aster.

Rant: O nouă producție cu puternice influențe asiatice în ce privește distribuția și fotoliul regizoral, The Half of It este o nouă tentativă de a prelua povestea lui Cyrano de Bergerac și de a o transpune într-o dramă cu liceeni, după pelicula Sierra Burgess is a Loser produsă de Netflix în 2018. De data asta lucrurile iasă mult mai bine, The Half of It fiind un efort mult superior peliculei mai sus amintite.

În primul rând, filmul îi este dator actriței Leah Lewis, care are o prezență sclipitoare pe ecran. Ea o interpretează pe adolescenta Ellie Chu, o tânără Chinezo-Americană, fără prieteni, care lucrează pentru tatăl său, un inginer de trenuri, în calitate de asistent de semnal (cred). La școală, atunci când nu se ferește de bullies, le face acestora temele, ea transformând acest lucru într-o afacere prosperă, menită a-și ajuta tatăl cu plata facturilor. Serile și le petrece de obicei în compania acestuia, care urmărește filme clasice în tentativa de a-și îmbunătăți accentul. Viața ei se va schimba, cum altfel, în momentul în care acceptă să îl ajute pe colegul ei Paul Munsky, când acesta vine cu o cerere insolită. Acesta este îndrăgostit de populara Aster, dar nu știe cum să îi mărturisească acest lucru, recurgând astfel la ajutorul lui Ellie în compunerea unei scrisori de dragoste. O scrisoare devine două și apoi un adevărat lanț de scrisori, pentru că Ellie la rândul său se îndrăgostește de adevărata Aster, nu doar de fața draguță de care se îndrăgostise Paul.

Și dacă protagoniștii ne ajută foarte mult cu rolurile lor, cu sclipitoarea Ellie -Leah Lewis și Paul – Daniel Diemer -față de cățeluș, cum să te superi pe el chit că-i prost ca un cui, nu același lucru l-am simțit din partea lui Aster – Alexxis Lemire, poate și pentru că filmul nu îi explorează personajul mai mult de stadiul de ideal de infatuare pentru cei doi. Filmul mai suferă și de o parte secundă foarte lentă, care tinde să plictisească dar și de un lucru pe care poate l-am resimțit la nivel personal, și anume pentru nici o secundă nu mi s-a părut că dialogurile ar fi credibile drept dialoguri pe care le poartă adolescenți de 16-17 ani, fiind foarte pretențioase.

Cu toate astea, filmul reușește să ofere o perspectivă nouă poveștilor coming-of-age și este un produs destul de bun pentru spectatorii young adults și nu numai lor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.