Loading...

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

by Adrian Solomon, februarie 22, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Susan Johnson
Distribuție: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish, Anna Cathcart, Andrew Bachelor, Trezzo Mahoro, Madeleine Arthur, Emilija Baranac, Israel Broussard, John Corbett
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Lara Jean este o adolescentă inteligentă, dar care nu a experimentat pe viu ce înseamnă o relație. Ea mereu își înfrâna dorința de a fi cu cineva din diverse motive, recurgând la a scrie scrisori celor de care se îndrăgostea, scrisori în care își confesa dragostea, dar pe care nu le trimitea niciodată. Totul se schimbă în momentul în care scrisorile sale sunt trimise celor 5 recipienți ai afecțiunii ei trecute, iar aceștia încep să vină să îi pună întrebări.

Rant: Probabil că To All The Boys… este unul dintre cele mai surprinzătoare filme originale Netflix vizionate în ultima vreme. Surprinzător nu pentru că ar reinventa genul rom-com sau pentru că ar fi o capodoperă, dar pentru că reușește în mod foarte eficient să provoace multă bună-dispoziție, combinând o adaptare destul de fidelă a unui material sursă îndrăgit, cu o distribuție care în mod clar îl are pe acel je-ne-sais-quoi în ceea ce privește chemistry-ul. Filmul reușește să surprindă spiritul filmelor lui John Hughes, maestrul absolut al rom-comurilor adolescentine, Sixteen Candles chiar fiind considerat drept filmul de căpătâi al mai tuturor adolescentelor. Cu toate astea, ]n film, personajul principal Lara Jean nu se sfiește să atragă atenția asupra rasismului prezent în filmul lui Hughes.

Așadar, povestea filmului se centrează pe Lara Jean, o adolescentă romantică, crescută cu o dietă sănătoasă de romane de dragoste siropoase, a căror sclavă le este imaginația ei extrem de fecundă, cu toate că realitatea o surprinde deseori în serile de sâmbătă făcând un maraton de Golden Girls, alături de surioara ei de 11 ani. Pe parcursul vieții ea s-a îndrăgostit de doar cinci băieți, cărora a decis să le scrie câte o scrisoare de dragoste în care își mărturisea sentimentele, dar pe care nu le trimitea niciodată. Dar întâmplarea face ca scrisorile să fie trimise în urma haosului creat de plecarea surorii mai mari la studiu în Scoția (cred că aici e singura decizie de distribuție care m-a sâcâit, actrița care o interpretează pe Marion părând mult mai în vârstă decât un copil despre care se zice că ar pleca la facultate). În curând, la școală, prin fața lui Lara Jean se perindă mai toți băieții care au fost recipienți ai afecțiunilor sale ascunse, trecute sau recente, care au primit și au citit scrisorile iar acum caută lămurire. Într-un efort de a-și impresiona prima ei mare iubire, și anume pe Josh, fostul prieten a lui Marion de care ea se despărțise în momentul plecării spre facultate, Lara se combină cu Peter, fostul prieten al celei care odinioară îi era cea mai bună prietenă, dar care între timp devenise inamicul ei numărul unu. Astfel, amândoi pun la cale planul perfect pentru a trage asupra lor privirile foștilor sau potențialilor parteneri. Dar ce începe ca o joacă, devine foarte serios pe măsură ce Lara Jean își reconsideră sentimentele și ajunge la o revelație șocantă.

Povestea are ritm, nu tărăgănează, și nu se prea complică să ne arate ÎNCĂ un caz de bullying, sau încă un jock infantil pus doar pe șotii pe seama celor mai puțin populari. Spre surprinderea lui Lara Jean și a noastră, realizăm că Peter este un individ cu o moralitate sănătoasă, în ciuda faptului că este vedeta sportivă a liceului și unul dintre cei mai populari tipi, portretizarea acestuia trecând de șabloanele specifice genului. La fel și protagonista noastră, Lara Jean, o adolescentă inteligentă, dar spre deosebire de alte personaje similare, ea nu se rușinează cu inteligența sa ci din contra, o îmbrățișează. Alte lucruri simpatice pe care filmul le face în mod complet diferit este să ne prezinte familia Larei Jean ca o familie unită, sănătoasă, care se înțelege bine în ciuda tragediei prin care au trecut și anume pierderea mamei fetelor.

Un film fără prea multe bile negre, To All the Boys… reprezintă alegerea perfectă pentru amatorii de rom-com, clar una dintre cele mai bune producții de acest gen apărute în ultima vreme. Atât filmul cât și continuarea sa apărută recent (despre care probabil o să discut într-o recomandare viitoare) sunt disponibile pe Netflix.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.